Foto: ScanOut

Sykkelturer langs Mjølkevegen og i jotunheimen

Bli med oss å sykle Mjølkevegen i Jotunheimen! Vi legger til rette for guidede og selv-guidede sykkelturer langs Mjølkevegen, Valdres, Dovre og Jotunheimen. Nyt den majestetiske naturen med unik kulturhistorie, lokal mat og koselige overnattingssteder.   

Vi kjører deg fra Oslo eller Bergen (ikke Tour de Dovre) rett inn til sykkeleventyret, hvor vi tar oss av sykkelutleie, bagasjetransport, tilrettelegging av overnatting og god mat underveis. 

Våre sykkelturer

Sykle Mjølkevegen

Sykkelturer langs Mjølkevegen tar deg tilbake i tid, siden dette er et av de største gjenværende stølsområdene som fortsatt er aktive, er dette blitt en kuriositet i dag. Opplev vill og vakker utsikt i snilt sykkelterreng på grusveier, med kyr, geiter og sauer som går fritt og beiter oppe på fjellet. Vi har satt sammen ulike varianter av Nasjonal sykkelrute 5 (selvguidet) med fullpensjon på tradisjonelle overnattingsplasser som serverer utsøkte retter basert på lokale råvarer. Vi tilrettelegger for bagasjetransport. 

Tour de Dovre

På sykkelsetet gjennom Jotunheimen

Mjølkevegen og Tour de Dovre er en av de mest kjente sykkelturene i vår region – den går hovedsaklig langs grusveier, fra støl til støl, gjennom et fantastisk kulturlandskap i Valdres og Jotunheimen. Å sykle Mjølkevegen eller Tour de Dovre er nok en drøm for mange.

Vi bringer deg til destinasjonen med våre busser; Valdresekspressen og Øst-Vestekspressen slik at du kan nyte reisen til startstedet og reise miljøvennlig. Vi tar også hånd om bagasjetransport mellom de fleste overnattingsstedene, slik at du kan sykle med lett oppakning. Overnattingsstedene underveis er nøye utvalgt; små koselige hoteller hvor eiere og drivere ønsker deg velkommen og serverer deg spennende lokale matopplevelser.

Velger du en selv-guidet tur får du med deg alt det du behøver for å gjennomføre turen uten å miste veien til neste mål.

Er du med på en av våre guidede turer, får du et eksklusivt innblikk i stølskultur, og den lokale kulturen langs veien. Visste du at du sykler gjennom Nord-Europas største aktive stølsområde langs Mjølkevegen? En opplevelse i seg selv.

 

Ofte stilte spørsmål om sykkelturer

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til sykkelturer langs Mjølkevegen, i Jotunheimen eller Tour de Dovre. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål.

Lurer du på noe mer, send oss gjerne en mail. 

Hvor lange og krevende er distansene langs Mjølkevegen?

Distansene og høydemeterene mellom hvert overnattingssted er ulike til dag for dag. Distansene og høydemeterne du sykler er større på den nordlige delen enn den sørlige. Ønsker du å sykle Mjølkevegen fra nord til sør er distansene og etappene det samme, men da går turen over 8 dager. 

Er du på utkikk etter kortere turer der hele familien er med, burde du velge den sørlige delen av Mjølkevegen, Mjølkevegen Familietur, eller Mjølkevegen Helgetur. Her har du også flere muligheter med å utvide turene, siden det finnes mange flere rute-alternativer. Dagsetappene her er ca 30 km med ca 350 høydemeter.

Ønsker du å oppleve mer spektakulær natur å komme nærmere Jotunheimen, burde du velge den nordlige delen av Mjølkeruten, hvor distansen er mellom 50 og 60 km med opptil 1000 høydemeter per dag. 

Er det mulig å leie sykkel til Mjølkevegen og Tour de Dovre?

Ja, det er mulig. Alle syklene vi leier ut er terrengsykler med frontdemper som er godt tilpasset til de grusveiene du kommer til å sykle på. Du kan velge mellom vanlig sykkel eller el-sykkel. Ønsker du å sykle Mjølkevegen Nord, er det kun mulig å leie el-sykkel. Det er inkludert hjelm og reperasjonskit i leien. Når du er kommet frem til ditt siste overnattingssted tar vi hånd om sykkelen for deg. 

Hvilken sykkel anbefaler dere på Mjølkevegen?

Veiene langs Mjølkevegen og Tour de Dovre består i hovedsak av grusveier med noen partier sti og asfalt. Vi anbefaler en såkalt hardtail, altså en terrengsykkel med frontdemper. Vi anbefaler dekk med litt bredde og gode knaster. El-sykkel er utrolig fint å sykle Mjølkevegen med, da får du energi nok til å nyte turen, og de fine omgivelsene rundt deg.

 

Hva gjør jeg med bagasjen min når jeg er på sykkeltur?

Vi tar hånd om bagasjen din mellom overnattingssteder slik at du kan nyte turen med en lett sekk. Vi tilbyr bagasjetransport mellom følgende steder: Tour de Dovre (alle overnattingssteder), fra Lemonsjøen til Bygdin, Bygdin til Tyinholmen, Tyinholmen Beitostølen, til Syndingstøga, Gomobu og Kamben. 

Hvordan kommer jeg meg til startstedet til Mjølkevegen?

Med vår ekspressbuss, Valdresekspressen, blir du kjørt på en komfortabel og miljøvennlig måte helt frem til startsted. Vi kjører deg også hjem når sykkeleventyret ditt er over. 

Du kan også komme fra Bergen med Øst-Vestekspressen, eller reise videre til Bergen hvis du ønsker det – bare si ifra i bookingen så ordner vi dette for deg.

Hvor overnatter jeg langs Mjølkevegen?

Vi velger ut de koseligste høyfjellshotellene som overnattingssted for deg på turen din. Her er det lokale eiere som fortsatt jobber på kjøkkenet, serverer god lokalmat og kommer gjerne til bordet for å slå av en prat med deg. Komfortable fasiliteter og tilrettelegging for sykkelgjester er en annen viktig del av servicen. Vi reserverer alltid rom med eget bad, men det kan forekomme i høysesong at man må benytte felles bad. Derfor er det lurt å booke så tidlig som mulig.

Kan vi ha med barn på sykkelturene?

Ja, så lenge de klarer å legge bak seg de distanser som er nevnt kan du ta med større barn på tur.