Vandreturer Jotunheimen

Bli med oss på vandring og fjellturer i Jotunheimen – fra dagsturer til flerdagsturer. Opplev majestetiske Jotunheimen fra de dype, frodige dalene til de høye toppene. Vi kjører deg fra Oslo eller Bergen rett inn til fjelleventyret, hvor vi også tar oss av bagasjetransport, tilrettelegging av overnatting på koselige steder, og god lokalmat underveis. 

På tur i Jotunheimen nasjonalpark

Vi i Jotunheimen Travel har et ønske å gjør det enkelt for deg å oppleve Norges tak – Jotunheimen nasjonalpark.  

Er du på tur sammen med oss i Jotunheimen tar vi hånd om alt fra ankomst med buss fra Oslo eller Bergen, og overnatting på de fineste stedene. Vi ordner billetter til Bygdinbåten M/B Bitihorn, eller Gjendevannet og sørger for at bagasjen din blir fraktet til ditt neste overnattingssted, slik at du kan nyte turen med en lett sekk. 

Vi tilbyr selv-guidede turer hvor du er selv på tur, eller turer med en av våre egne lokale guider.

Ofte stilte spørsmål

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til fjellturer i Jotunheimen. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss.  

Hva gjør jeg med bagasjen min på tur i Jotunheimen?

Jotunheimen Travel tar hånd om bagasjen din mellom de ulike overnattingsstedene slik at du kan nyte turen din med kun letts sekk. Det er mulig å organisere bagasjetransport mellom de følgende overnattingsstedene i Jotunheimen: Bygdin Høyfjellshotell, Fondsbu DNT, Tyinholmen, Filefjellstuene, Gjendebu DNT, Memurubu Turisthytte, Bessheim Fjellstue og Gjendesheim DNT.  
Bagasjetransport og håndtering er inkludert i alle våre fjellturer i Jotunheimen

Hvor krevende er det å være på tur i Jotunheimen om sommeren?

Når du er på fjelltur i Jotunheimen kommer du å oppholde deg stort sett over 1000 meter. Det sørger for at klimaet kan variere ganske mye – fra solrike og varme dager hvor man bare ønsker å hoppe i hvert eneste vann man møter underveis, til vindfulle, våte og kalde dager hvor man trenger varme og vann- og vindtette ytterklær. 

Se anbefalte utstyrsliste til våre sommerturer.

Når du er på en selv-guidet tur vil du gå på godt merkede stier og det vil være lett å finne frem. Stien kan gå over myrer, du må kanskje krysse noen små bekke, og det kan være mye ur og stein som kan være krevende å gå i. Det er viktig å ikke undervurdere utfordringene, og lese nøye gjennom turbeskrivelser. Vi har turer for de aller fleste, og sikkert også en tur som passer nettopp deg.

Hvor overnatter jeg i Jotunheimen?

På tur med oss i Jotunheimen vil du overnatte i utvalgte, koselige høyfjellshotell, og DNT-hytter. 
For oss er det viktig at du føle deg trygg når du kommer frem, at du kan slappe av etter en lang dag med mye inntrykk ute, og at du kan nyte en god natts søvn, slik at du er klar til å fortsette eventyret med nye krefter dagen etter.

Alle våre gjester overnatter i utgangspunkt i dobbeltrom. Hos de aller fleste overnattingsstedene er det eget bad til rommet. i noen tilfeller, når det er stor pågang på overnattingsstedene kan man påberegne å dele rom med andre. Dette gir vi i så fall beskjed om ved bestilling.

Hvordan gjør jeg det med mat på turen?

Vi mener at mat er en stor del av opplevelsen på tur, derfor serverer overnattingstedene dere god lokalmat i koselige omgivelser. Hver dag serveres en rikholdig frokostbuffet som gir nok energi for en lang dag i fjellet. Her kan man lage seg en lunsjpakke, og ta med seg varmt å drikke i en thermos. Om kvelden serveres det en 2-3 retters middag, som for de fleste blir et av høydepunktene på turen. 

Hva betyr fargekategoriene på vandreturene?

Vi tilbyr ulike turkategorier på våre vandreturer. Turene er tilpasset ulike nivåer, slik at du kan finne den turen som passer deg aller best. Turene tar deg med på alt fra de fineste stiene, til de flotteste dalene og toppturene, med uforglemmelig utsikt. 

  • Den hvite ruten passer best til nybegynnere. Turene er fine og korte, med lave stigninger, men utsiktene er fortsatt fantastiske! 
  • Den grønne ruten er tilpasset turgåere med noe mer erfaring. Turene er lengre, og noen er også dagsturer. 
  • Den røde ruten er utfordrende og har flere toppturer enn den grønne ruta. Alle turene er dagsturer. 
  • Den sorte ruten er en krevende flerdagstur. Den inkluderer to veldig krevende, guidede toppturer, hvor det er behov for ekstra utstyr for å nå toppene. 

Våre vandreturer

Oppdag Jotunheimen

Historiske ruter

Dagsturer