Foto: xxxx

Fjellturer i Jotunheimen

Bli med oss på fjelltur til Norges tak! I Jotunheimen finner du de fleste topper over 2000 meter i Norge – Galdhøpiggen, Glittertind, Uranostinden, Falketinden, Torfinnstindane for å nevne noen, men også Bitihorn, Synshorn og Bessegen er en favoritt hos mange. Her kan du finne fjellturer som passer alle nivå.

Vi kjører deg fra Oslo eller Bergen rett inn til fjell-eventyret, hvor vi også tar oss av bagasjetransport, tilrettelegging av overnatting og god mat underveis. 

Til topps i Jotunheimen

Med Jotunheimen Travel kan du oppleve fjellturer og klatreturer til mange spennende topper med lokale guider.  Du kan velge mellom dagstur, eller flerdagsturer der du får kjenne på en herlig mestringsfølelse og en stor opplevelse du vil huske lenge. 

Husk, at du burde være i god form for å være med på fjelltur. Det er stort sett mer enn 1000 høydemeter i mye krevende terreng. Delvis kommer du å krysse breer, og på noen topper er det en del klatring.

Ofte stilte spørsmål om våre fjellturer

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til fjellturer i Jotunheimen. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss.  

Hvilket utstyr trenger jeg på en fjelltur i Jotunheimen?

Du burde har med deg en god dagsekk (20-30 l) hvor du har nok plass til litt ekstra klær, en flaske med vann, en thermos og mat. Til tross fint vær må du være klar over at du beveger deg som regel i områder over 1000 høydemeter og været kan snu fort. Når man starter nede i dalen, kan det være lunt og varmt, men oppe på toppen kan det være mye vind og mange grader kaldere. Det er viktig å kunne bytte en gjennomsvett trøye med en tørr på toppen, slik at du kan nyte pausen uten å bli nedkjølt før du går ned igjen. Sommerull er fint som innerste lag. Det er nødvendig med vann- og vindtett yttertøy, vanter, lue/pannebånd og gjerne en buff. Det er viktig å ha høyde på fjellskoene som stabiliserer anklene dine, og sørger for at føttene er godt beskyttet, og har godt grep i krevende terreng.  Vi anbefaler også og ta med en liten førstehjelpspakke, fullladet mobil og ladebank. 

Spesialutstyr som behøves for å krysse breer tar vi ansvaret for. 

Hvor mange er det i turfølget på fjelltur i Jotunheimen?

Alle våre guider er sertifisert med relevant utdanning innen de turene de guider. For enkle toppturer er det maksimalt åtte deltakere i turfølget. Dette er turer hvor det er forholdsvis enkelt å bevege seg i terrenget, og man ikke behøver videre utstyr.breeturene våre er det også maksimalt åtte deltakere. På de krevende fjellturene vi tilbyr i Jotunheimen; som innebærer vanskelige partier, rappellering eller klatring med tau, er det bare to til fire deltakere per guide. Les gjerne nøye gjennom turbeskrivelsen, der finner du mer detaljert informasjon om dette. For Jotunheimen Travel er det viktig at du får en trygg, og fin opplevelse, og vi vil alltid ha din sikkerhet i fokus på tur. 

Må jeg være i god fysisk form for å være med på fjellturene?

Ja, det er viktig å være i god fysisk form når du deltar på fjellturerne våre. Vi vil for det meste oppholde oss over 1000 moh i tidvis krevende terreng, med bratte stigninger. Fjellturene vi tilbyr varierer mellom enklere til mer avansert og krevende der fjellturen innebærer klatring, og kryssing av breer. Dette står beskrevet nærmere under hver enkelt tur.

Våre fjellturer