Sommereventyr i Jotunheimen 

Bli med på sommereventyr i Jotunheimen! Her finnes de fineste opplevelsene Jotunheimen og Valdres har å by på. Sommeren her er et paradis for alle friluftsentusiaster fra alpine topper, breer, Besseggen, Galdhøpiggen, Gjendevannet og Bygdinvannet, til det frodige kulturlandskapet i bygdene i Valdres. Her er det opplevelser for alle.

Vi kjører deg fra Oslo eller Bergen rett inn til sommereventyret, hvor vi tar oss av bagasjetransport, tilrettelegging av overnatting og god mat underveis.   

Et paradis for friluftsentusiasten

Vil du oppleve meningsfulle og bærekraftige opplevelser i fjell-Norge er Jotunheimen og Valdres en naturlig sommerdestinasjon. Regionen tilbyr en bred variasjon fra enkle til krevende turer, fra store naturopplevelser og til kulturhistorie og lokalkultur. 

Hvilken tur ønsker du deg? Utforsk høye fjellturer og toppturer i Jotunheimen nasjonalpark, sykkelturer langs Mjølkevegen og Tour de Dovre, vandreturer langs Kongevegen – rideturer, fisketurer, kano og kajakkturer.  

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ikke finner det du ønsker deg – vi vil gjerne legge til rette for ditt unike sommereventyr. 

Ofte stilte spørsmål

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til sommereventyr i Valdres og Jotunheimen. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss. 

Hvordan er været om sommeren i Jotunheimen og Valdres?

På sommeren kan været skifte fra svale sommerdager, hetende innlandsvarme, til snøstormer på de aller høyeste toppene. Det er like vanlig at du må bruke en tynn jakke, som t-skjorte, men de aller fleste dager er varme på sommeren, og det er et område med forholdsvis lite regn. Nede i bygdene er det selvsagt svalere enn når du kommer over tregrensen, og på høyfjellet i Jotunheimen. Vi har forslag til detaljerte pakkelister under vandreturer, fjellturer og sykkelturer sommersesong. 

Jeg finner ikke en tur jeg kan tenke meg, kan dere lage personlige pakketurer?

Ja, det kan vi! Kontakt oss, å fortell mer om dine ønsker, så skreddersyr vi et spennende sommereventyr for deg.

Hva gjør jeg med bagasjen min mellom overnatting og aktiviteter?

Jotunheimen Travel tar hånd om bagasjen din mellom de ulike overnattingsstedene og aktivitetene slik at du kan nyte ditt sommereventyr med kun en lett sekk. Det er mulig å organisere bagasjetransport mellom de følgende overnattingsstedene i Jotunheimen: Bygdin Høyfjellshotell, Fondsbu DNT, Tyinholmen, Filefjellstuene, Gjendebu DNT, Memurubu Turisthytte, Bessheim Fjellstue og Gjendesheim DNT.  
Bagasjetransport og håndtering er inkludert i alle våre turer i Jotunheimen.

Kan vi ha med barn på sykkelturene?

Ja! Så lenge barnet er godt vant med sykkel, og de er store nok til å legge bak seg alle kilometere som står i turbeskrivelsen kan du gjerne ha med familien med barna på tur. 

Jeg har egen sykkel, kan jeg ha med denne på buss og båt?

Ja, men gi beskjed om dette ved booking slik at vi får sikret plass i transport. Man må ta forbehold om fullt lasterom. 

Våre sommereventyr

Fjellturer

Dagsturer

Sykkelturer

Rideturer