Foto: JVB

Beltebil til eidsbugarden

Bli med til Eidsbugarden og Jotunheimen med de nostalgiske beltebilene. Her har du mulighet til å komme deg høyt til fjells på en komfortabel og spennende måte. 12 Bombardier Snowmobil veteraner går i trafikk mellom Tyin og Eidsbugarden i Jotunheimen i vintersesongen.

Beltebil til Eidsbugarden

De historiske beltebilene Bombardier snowmobile driftes av JVB. og går fra Tyin til Eidsbugarden vinteren igjennom. Dette er levende historie, transport og turistattraksjon kombinert! Sesongen vår starter i midten av februar og varer til begynnelsen av mai.

Å reise i disse gamle Bombardier snøscooterne er en opplevelse i seg selv. Du sitter i kjøretøy opptil 64 år som kjøres i rute med inntil åtte daglige avganger, mange av dem som tilsvarer ekspressbusser fra Oslo og Bergen. Våre passasjerer er turgåere i Jotunheimen, hytteeiere eller daglige turister som bare vil oppleve denne svært sjeldne typen transport.

Bombardier Snowmobiles ble laget av det kanadiske selskapet Bombardier fra midten av 1940-tallet til begynnelsen av 1980-tallet. Disse snøscooterne er i dag primært samleobjekter og brukes av rekreasjonshensyn. Vi eier 12 beltebiler, den største samlingen beltebiler i Norge. Beltebilene er meget godt vedlikeholdt og får jevnlig oppdateringer. De fleste Bombardierene drives av en Edelbrock 5,7L V8-motor med 310 hk, mens noen fortsatt har en eldre Chrysler Industrial 5,4L V8-motor med 180hk. Vår eldste bil er fra 1954 og den nyeste er fra 1976. Hver Bombardier kan frakte 12-14 personer med bagasje og ski.

Ofte stilte spørsmål 

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til beltebilene. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss. 

Hvor mye bagasje kan jeg ta med?

To kolli pluss ski (evt. snowboard eller truger) er inkludert i billettprisen.

Kjører beltebilen over vannet?

Nei, beltebiltraseen følger i all hovedsak sommerveien. Der traseen avviker fra veien er vi alltid på fastland.

Våre beltebilturer