Foto: xxxx

Beltebil

Bli med til Eidsbugarden og Jotunheimen med de nostalgiske beltebilene. Her har du mulighet til å komme deg høyt til fjells på en komfortabel og spennende måte. 12 Bombardier Snowmobil veteraner går i trafikk mellom Tyin og Eidsbugarden i Jotunheimen i vintersesongen. Velg mellom pakketurer med beltebilene som transport, eller book din egen tur. 

Beltebil til Eidsbugarden

De historiske beltebilene Bombardier snowmobile driftes av JVB. og går fra Tyin til Eidsbugarden vinteren igjennom. Dette er levende historie, transport og turistattraksjon kombinert! Sesongen vår starter i midten av februar og varer til begynnelsen av mai.

Å reise i disse gamle Bombardier snøscooterne er en opplevelse i seg selv. Du sitter i kjøretøy opptil 64 år som kjøres i rute med inntil åtte daglige avganger, mange av dem som tilsvarer ekspressbusser fra Oslo og Bergen. Våre passasjerer er turgåere i Jotunheimen, hytteeiere eller daglige turister som bare vil oppleve denne svært sjeldne typen transport.

Bombardier Snowmobiles ble laget av det kanadiske selskapet Bombardier fra midten av 1940-tallet til begynnelsen av 1980-tallet. Disse snøscooterne er i dag primært samleobjekter og brukes av rekreasjonshensyn. Vi eier 12 beltebiler, den største samlingen beltebiler i Norge. Beltebilene er meget godt vedlikeholdt og får jevnlig oppdateringer. De fleste Bombardierene drives av en Edelbrock 5,7L V8-motor med 310 hk, mens noen fortsatt har en eldre Chrysler Industrial 5,4L V8-motor med 180hk. Vår eldste bil er fra 1954 og den nyeste er fra 1976. Hver Bombardier kan frakte 12-14 personer med bagasje og ski.

For bestilling av kun transport med beltebil se nor-way.no.

Ofte stilte spørsmål 

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til beltebilene. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss. 

Går beltebilen uansett vær?
Beltebilene går nesten uansett vær. Så lenge du ikke hører noe fra oss så skal du møte opp som normalt. Dersom det er fare for at beltebilene innstilles så vil du bli kontaktet.
Hvor mye bagasje kan jeg ta med?

To kolli pluss ski (evt. snowboard eller truger) er inkludert i billettprisen.

Kan jeg ta med hund?

Ja, hunder kan være med. Billettprisen er kr 100 per hund.

Kjører beltebilen over vannet?

Nei, beltebiltraseen følger i all hovedsak sommerveien. Der traseen avviker fra veien er vi alltid på fastland.

Våre beltebilturer

Vi gleder oss også til vinteren, men våre pakker for beltebil kommer først til salgs til høsten. Dersom du  ønsker å begynne planleggingen allerede nå kan du gjerne kontakte oss på [email protected]

Dersom du kun er på utkikk etter transport med beltebil (ikke pakketur), kan du bestille transport på nor-way.no.