Om oss

Vår visjon er å være den ledende aktøren for bærekraftige opplevelsesreiser i og til Jotunheimen og Valdres.

Med oss kan du oppleve alt fra vandreturer over flere døgn, fjellturer på de mest ikoniske toppene i Jotunheimen, kortere dagsturer, sykkelturer langs Mjølkevegen – til personlig tilpassede turer. Gjennom vårt samarbeid med lokale bedrifter ønsker vi å gi gjestene våre en unik, bærekraftig og miljøvennlig opplevelse i fjellet.

Georg Sichelschmidt –
Daglig leder | Produktutvikling

Som daglig leder i Jotunheimen Travel har jeg ansvaret for at turen din oppleves på en god måte fra reisen starter, til den ender. Jeg jobber også med produktutvikling og er bookingansvarlig. Det er meg du snakker med når du tar kontakt med oss. 

Opprinnelig er jeg fra Tyskland, men det norske fjellet har alltid opptatt meg, så etter 12 år i reiselivsbransjen, og som guide i Nord-Norge er jeg glad for å være med å utvikle Jotunheimen Travel med mine gode kolleger.

En del av jobben vår er å være ute i felt, noe jeg bruker mye av fritiden min også til – vandre, sykle, og utforske Jotunheimen og Valdres for å kunne gi deg de beste opplevelsene.  

Katrine Celius –
Markedsføring | Produktutvikling

Jobben min i Jotunheimen Travel som markedsfører er å sørge for at så mange som mulig får kjennskap til vår fantastiske region!

Sammen mine gode kolleger jobber jeg for at du skal få en god totalopplevelse, fra du møter oss i den digitale verden, bestiller reisen du ønsker deg – til du går av bussen og kan se tilbake på en unik opplevelse i fjellet.

Det beste med å jobbe i Jotunheimen Travel er å være tett på naturen, utforske ruter og terreng, og gi deg så god informasjon som mulig, slik at det skal være lett for deg å velge oss.

Sjåfører

Våre sjåfører har yrkesstolthet og trives i en bedrift med over 100 års historie. Vi har kjørt tilreisende til Valdres og Jotunheimen helt siden 1909. Det er sjåførene du vil møte aller først hos oss, på tur med våre reiser. De vil ta deg godt imot, ta hånd om bagasjen din, og kjøre deg trygt mellom destinasjonene. 

Guider

Våre guider er alle lokale outdoor-junkies som elsker å vise fram fjellene, og opplevelsene du kan hente i Valdres og Jotunheimen. Guidene kjenner området, og terrenget slik at du blir godt ivaretatt på turen din, og kan nyte godt av kunnskapen de har med seg.

Alle guider i Jotunheimen Travel har nødvendige sertifikater, og er opptatt av at du kommer trygt igjennom turen, fylt med mestring og mer kunnskap.  

Kapteiner på M/B Bitihorn

På Bygdinbåten vil du møte trivelige kapteiner som seiler deg trygt over Bygdinnvannet med historiske M/B Bitihorn.

Båten ble bygget og sjøsatt i 1912, og hadde sin jomfrutur 17. juli samme året. Båten har gått i trafikk på Bygdin siden, bare avbrutt av et par år under andre verdenskrig.

Samfunnsansvar og miljøvern

Jotunheimen Travel har en visjon om å være den ledende aktør innen bærekraftig opplevelsesturisme i Jotunheimen og Valdres. Med dette forplikter vi oss til å ha fokus på klima og miljø, økonomi og sosiale forhold.

Jotunheimen Travel er miljøfyrtårnsertifisert

Vi er stolte av å være en Miljøfyrtårn-bedrift. Dette stiller krav til oss angående avfallshåndtering, energireduserende tiltak, gode HMS-rutiner, miljøkrav ved innkjøp og miljøfokus ved transport. Vi jobber aktivt med minimering av avfall, vi har en godt fungerende HMS-styring, og vi fortrekker leverandører som også er Miljøfyrtårnsertifisert. 

Reis miljøvennlig

I alle våre reiser er det inkludert ankomst og avreise med miljøvennlige, moderne busser. Vårt morselskap, JVB, betjener strekningen fra Oslo til Bergen, og eier beltebiler og båten på Bygdinvannet i Jotunheimen. Ditt personlige klimagass-avtrykk blir minimalt når vi kan reise miljøvennlig til fjellet, uten bruk av bil. Ved å velge oss som turoperatør bidrar du til et bærekraftig, og miljøvennlig reiseliv i regionen vår.

Vi støtter lokalt næringsliv

For å kunne gi gjestene våre de fineste opplevelsene, samarbeider vi med mange fantastiske mennesker og steder i Valdres og Jotunheimen. Dette er drivere som virkelig brenner for den lokale bedriften sin, enten det er en fjellstuer, guiding, fjellbåter eller restauranter. Dette gir opplevelser av høy kvalitet, som sørger for at våre gjester kommer trygt frem og får en god opplevelse fra turen start til slutt. Gjennom dette samarbeidet støtter vi det lokale næringslivet, og med dette arbeidsplasser i distriktene som samtidig opprettholder attraksjonene for lokalbefolkningen i regionen vår.

Arbeidstøy

Våre guider og ansatte ellers behøver turutstyr av kvalitet for å kunne guide og utforske nye opplevelser i fjellheimen. Produksjonen av turutstyr er kjent for å være ikke være den mest miljøvennlige, det blir brukt mye plast og preparater for å gjør klærne vanntette og tåle røft vær.
Vi er bevisst på dette og har derfor valgt en leverandør som per i dag har klart å produsere alle sine kolleksjoner fra 100% resirkulert materiale. Klærne blir produsert i Europa, og er slitesterke med høy kvalitet, slik at vi kan bruke dem i mange år fremover. Med Houdini har vi funnet en leverandør som passer til vår visjon; å være ledende innen bærekraft.

Lokalkjent med lang historie

Jotunheimen Travel er en del av JVB AS – et selskap med over 100 års historie. JVB har i hele sin levetid sørget for transport i, og til og fra Valdres og Jotunheimen og betjener beltebilene langs Tyin, båten M/B Bitihorn på Bygdin og ekspressbussene mellom Oslo og Bergen gjennom Valdres. Jotunheimen Travel er det seneste selskapet under JVB, og vårt mål er å skape videre utvikling i lokalt reiseliv ved å samle aktører som vil gi deg en tur-opplevelse utenom det vanlige.

Følg oss gjerne i sosiale medier

Kontakt oss

Har du et spørsmål? Kontakt oss gjerne på e-post, så hører du fra oss innen kort tid!

Ønsker du å motta reisetips og gode tilbud?

7 + 9 =