Foto: xxxx

Vintereventyr

Bli med på vintereventyr i snørike Valdres og Jotunheimen! Opplev et gnistrende vinterlandskap fra hundesleden, føl på mestring ved å komme til topps på truger, nyt nypreppede langrennsløyper og luftige hvite topper.

Vi kjører deg fra Oslo eller Bergen rett inn til vintereventyret, hvor vi også tar oss av bagasjetransport, tilrettelegging av overnatting og god mat underveis.

Opplev vinteren i Jotunheimen

Norge er kjent for de lange og kalde vintrene og for alle uteaktivitetene som følger med, men de siste årene er det veldig variert hvor mye snø det blir i lavlandet og dermed hvor mye man får praktisert både ski and andre snøbaserte interesser. I fjellet derimot er det som oftest rikelig med snø og man kan få kjørt både langrenn, gå med truger, hundeslede og mer! Velkommen til Jotunheimen og Valdres, noen av de vakreste og kulturrike regionene i Norge, for å få med deg en skikkelig norsk vinter.

I flere århundrer har det nordisk folket praktisert ulike snøaktiviteter både som fremkomstmiddel og som hobby. I dag er det fortsatt deilig å kunne få et lite avbrekk fra hverdagen og dra ut i naturen og nyte en rolig og avslappende ferie. Og det er noe å gjøre for alle og enhver; barn som skal ” tidlig krøkes” for å bli dyktige skigåere og nybegynnere som ønsker å tre ut av komfortsonen ved å prøve seg på en liten tur med truger eller langs veien. Mer erfarne turgåere kan også prøve seg på å kjøre hundeslede, en sport som øker i popularitet og som gir deg et skikkelig adrenalin-rush. Man kan også spenne på skiene og gå så mange løyper man vil i området og til og med tilbringe en natt ute midt i naturen! Uansett hva slags planer du legger så er det alltid en varm peis og et varmt måltid som venter på deg ved slutten av dagen. Tilbring en avlsappende ferie med familie, venner eller kjæresten!

Vi tilbyr både selv-guidede og guidede turer, og kan også lage en skreddersydd pakke som passer akkurat deg. 

Ofte stilte spørsmål

Du har sikkert mange spørsmål når det kommer til vintereventyr i Jotunheimen. Her har vi samlet svar til de mest stilte spørsmål. Lurer du på noe mer, ta gjerne kontakt med oss. 

Hva gjør jeg med bagasjen min?

Jotunheimen Travel tar hånd om bagasjen din mellom de ulike overnattingsstedene slik at du kan nyte turen din med kun letts sekk. Det er mulig å organisere bagasjetransport mellom de følgende overnattingsstedene i Jotunheimen: Bygdin Høyfjellshotell, Fondsbu DNT, Tyinholmen, Filefjellstuene, Gjendebu DNT, Memurubu Turisthytte, Bessheim Fjellstue og Gjendesheim DNT.  
Bagasjetransport og håndtering er inkludert i alle våre fjellturer i Jotunheimen

Hvordan kommer jeg meg til Jotunheimen og Valdres om vinteren?

Med våre egne busser Valdresekspressen eller ØstVestekspressen får du komfortabel skyss inkludert i alle våre pakker, helt frem til startsted for turene du skal på.

Hvordan er været i Valdres og Jotunheimen om vinteren?

Valdres og Jotunheimen er høytliggende områder i fjellnorge, og i Jotunheimen finner du de høyeste toppene Norge har å by på. Det vil si at været er raskt skiftende, temperaturene kan synke ned til over 20 minusgrader, og snøen med vinden kan gjøre sikten uklar og turene krevende. På senvinteren, fra mars-april blir dagene lengre, og sola kan varme på selv de høye topper om man har vindstille klare dager. Det er viktig med klær etter forholdene. Vi har mer informasjon om dette under hver enkelt tur, der vi også har forslag til pakkelister.

Jeg har egen sykkel, kan jeg ha med denne på buss og båt?

Ja, du kan ta med egen sykkel. Gi beskjed om dette ved booking. Det må taes forbehold om fullt lasterom. 

Jeg finner ikke en tur jeg kan tenke meg, kan dere lage personlige pakker?

Ja, det kan vi! Kontakt oss, å fortell mer om dine ønsker, så skreddersyr vi et spennende vintereventyr for deg.

Våre vintereventyr