Tour de Dovre, 5 dager

5 dager, selvguidet

Opplev vakre Tour de Dovre ved å sykle i 3 dager i de tre nasjonalparkene Dovrefjell-Sunndalsfjella, Rondane og Dovre som slynger seg gjennom landskapet. Tour de Dovre passer gjennomsnittlige syklister og veltrente familier. Dette området er spesielt kjent for reinen og den sjeldne moskusen

 

Høydepunkt

  • Opplev nasjonalparkene Dovrefjell, Dovre og Rondane fra sykkelsetet
  • Seterlandskap, elver og fjell
  • Koselige overnattingsplasser som serverer mat basert på lokale råvarer

Inkludert

  • Overnatting x 4
  • Frokost, matpakke og middag x 4
  • Bagasjetransport
  • Turbeskrivelse

Sesong & Pris 2024

Juni – september

Daglige avganger
Første avgang: 15.06.2024*
Siste avgang: 29.09.2024

* Kan bli endringer grunnet reindrift

Priser:
Person i dobbeltrom:
Kr. 8.600
Singelrom supplement:
Kr. 2.300

Tour De Dovre – sykle langs landets vakreste landskap

Det finnes knapt en bedre måte å oppleve Norges nydelige fjellandskap enn fra sykkelsetet. Tour de Dovre er en av Norges flotteste sykkelturer, og denne rundturen strekker seg over ca 130 km langs landets vakreste nasjonalparker, daler og landskap. Hvis du ønsker å oppleve Norge på to hjul, er Tour de Dovre et fantastisk valg for deg!

På denne nydelige turen får man sett alt det beste Dovrefjell og Rondane har å by på – med en rute som strekker seg gjennom tre av våre mest kjente nasjonalparker, langs idylliske seterlandskap, vakker fjellheim og nydelige daler. Tour de Dovre tilbyr fantastisk utsikt over noe av Norges vakreste natur, og i tillegg til de fantastiske sykkelopplevelsene, kan turen også by på andre flotte frilufts- og kulturelle opplevelser.

Ruta

Sykkeleventyret starter i Dovre, og du følger den billedskjønne ruten rundt Norges vakre fjellheim. Tour de Dovre begynner mellom Hjerkinn og Grimsdalshytta, og du sykler langs den vakre elva Folla. Stien tar deg til Grimsdalen, som er en av Norges vakreste og mest berømte fjelldaler, og du sykler mellom to av Norges mest kjente nasjonalparker – Dovre og Rondane. Strekningen er ikke for utfordrende, og er generelt en hyggelig tur. Noen steder gjennom Grimsdalen er litt bratt, men når du når platået vil du bli belønnet med en spektakulær utsikt over Dovre og Jotunheimen.

Tour de Dovre har kjapt blitt en svært populær sykkelrute, og den tilbyr fantastiske utsikter og utrolige naturopplevelser i hjertet av Norge. Denne 5-dagers sykkelferien passer godt for de som er i grei form med noe sykkelerfaring, og den tilbyr mange gode opplevelser innen både natur og kultur. Dette er et ekte sykkeleventyr du sent vil glemme!

 

Dag for dag

Dag 1: Ankomst

Transport
Kom på egenhånd til Hjerkinn Fjellstue.
Ekstra: Vi kan bestille togbillett for deg, vennligst gi oss beskjed.
Overnatting: Hjerkinn Fjellstue

Dag 2: Sykle Del 1

Sykle fra Hjerkinn til Grimsdalshytta
Tid: 3-4 timer, Distanse: 54 kilometer, ↑ 470 meter

Ruta mellom Hjerkinn og Grimsdalshytta følger først skogssti til vakre Kvitdal før du kommer til veien til Folldal. Fra Folldal følger du Nasjonale turistveg i Rondane mot Grimsdalen. Her sykler du mellom de to nasjonalparkene – Dovre nasjonalpark på den ene siden og Rondane nasjonalpark på den andre, til overnattingsstedet.

Overnatting: Grimsdalshytta DNT

Dag 3: Sykle, Del 2

Sykle fra Grimsdalshytta  til Trolltun
Tid: 3-5 timer, Avstand: 42 kilometer, ↑ 764 meter

Fra hjertet av Dovre nasjonalpark følger du den vakre Grimsdalen videre oppstrøms langs elva Grimse. Ruta er relativt flat med unntak av den siste bratte stigningen opp til fjellpasset. Derfra vil en bratt nedoverbakke bringe deg inn i Gudbrandsdalen som du vil følge til du kommer til Dombås hvor du overnatter.

Overnatting: Trolltun Gjestegård

Dag 4: Sykle, Del 3

Sykle fra Trolltun til Hjerkinn Fjellstue
Tid: 2-3 timer, Avstand: 33 kilometer, ↑ 328 meter

Følg den gamle fjellveien gjennom Dovrefjell. På høyre side ser du den fantastiske Dovre nasjonalpark; til venstre ser du Grytdalen og Snøhetta, Dovrefjells høyeste fjell. Det er flere herlige steder å stoppe underveis for å ta bilder og spise lunsj.

Overnatting: Hjerkinn Fjellstue

Dag 5: Hjemreise

Avreisedag

Si farvel til fjellene og dra til neste destinasjon.

Ekstra: Eller kanskje du ønsker å velge fra en av våre tilleggs aktiviteter? Sjekk våre ut: 

  • Moskusafari
  • Ridning
  • Ekstra natt på Hjerkinn

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Tillegg

Sykkelutleie
Når du leier en sykkel fra oss, kan du hente den på ditt første overnattingssted og la den stå igjen på den siste. Prisen inkluderer hjelm, sykkelveske og rep-sett. Alle pedaler er flate.

El-sykkel, Kr. 1.900 (3 dager)
Merida eBIG.NINE 300 SE

Terrengsykkel, Kr. 1.300 (3 dager)
Scott Aspect 940

Tog fra/til Oslo, Kr. 1.999
Vi ønsker alltid å legge til rette for at du kan ta grønne valg. Du kan velge å legge til togbilletter fra/til Oslo. Det inkluderer også henting fra togstasjonen til din innkvartering Hjerkinn. Vi kan også legge til billett fra andre start- og endepunkter langs Dovrebanen, men da kan prisen variere noe.

Ekstra natt på Hjerkinn, KR. 1.999
Du kan velge å legge til en ekstra natt på ditt siste/første overnattingssted, dette inkluderer frokost, matpakke og middag. Da anbefaler vi et av tilleggene nedenfor.

Ridning, dagstur, Kr. 1.490
Vi møtes i stallen på Hjerkinn 09.30. Du vil få en hest for dagen, saler på og rir ut på tur. Ta med matpakke og drikke i salvesken. Vi avslutter kl. 16.00, så kan dere ta toget hjem, eller ta bilen. Det er også mulig å overnatte en natt til på Hjerkinn.

Moskus safari, Kr. 615
Du møter guiden din kl. 09.40. Avhengig av hvor moskusen er, må vi vandre i 1-2 timer for å nå dem. Siden dette er ville dyr, er det vanskelig å forutsi hvor lenge vi trenger å vandre. Underveis tar vi pauser, og guiden vil dele sin kunnskap om flora, fauna og kultur i regionen. Når vi er så heldige å få øye på moskusene, vil vi bruke tiden til å se dem på trygg avstand for ikke å forstyrre dem. Guiden tar med teleskop, og det er mulig å leie kikkert på forhånd om du vil. Vi kommer tilbake mellom kl. 15-16. Da kan du ta toget hjem, eller ta bilen. Det er også mulig å overnatte en natt til på Hjerkinn.

Viktige detaljer
For å nyte sykkeleventyret ditt i fjellområdene, er det viktig å kle seg passende for værforholdene og lokale temperaturer. For en behagelig og hyggelig opplevelse anbefaler vi å bruke varme, vanntette klær, solide sko for sykling, og ta med solkrem og solbriller.
Bagasjetransport
Vi sender bagasjen din mellom overnattingsplassene, så du trenger bare å ta med en dagstursekk til sykkelturen.
Overnatting
På Hjerkinn og Trolltun får du eget bad med toalett og dusj. I DNTt-hytta møter du en tradisjonell atmosfære hvor det er private rom med køyesenger og bad og dusj er i hallen.


Hjerkinn Fjellstue:
Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning i Dovrefjell nasjonalpark har lange tradisjoner med å ta imot reisende og har tilbudt vennlig overnatting av høy kvalitet for turgåere og besøkende i 1200 år.

Grimsdalshytta DNT:
Grimsdalshytta ligger i den pittoreske Grimsdalen, nær tettstedet Dovre. Lodgen er omgitt av fantastisk naturlig skjønnhet, med ruvende fjell, frodige skoger og buktende elver. Grimsdalshytta byr på fantastisk landskap, friluftsliv og en varm og innbydende atmosfære, og gir deg en uforglemmelig opplevelse i hjertet av Norges villmark.  

Trolltun Gjestegård:
Trolltun Gjestegård ligger litt nord for Dombås sentrum. Dette sjarmerende gjestehuset tilbyr et rolig tilfluktssted for de som søker en fredelig ferie. Den tradisjonelle norske arkitekturen og det koselige interiøret skaper en varm og innbydende atmosfære, slik at gjestene føler seg hjemme. Trolltun Gjestegård er omgitt av majestetiske fjell, frodige daler og rolige innsjøer, og fordyper besøkende i naturens skjønnhet.

Måltider
Alle restauranter tilbyr mat basert på lokale råvarer. Til frokost blir det buffet. Her må du også lage deg en matpakke som du tar med til lunsj for dagen. Det er mulig å fylle en termos. Middag serveres på ettermiddag/kveld.
Rute
Grus/sti
Du vil få gpx-koordinater du kan bruke på mobil eller GPS. Det meste av løypa går på fine grusveier, de kan ha noen jettegryter, men er generelt av god standard. Korte deler er på asfalt.
Vanskelighetsgrad
Middels
Kilometer: 20-65 kilometer
Høyde: opptil 1000 meters høyde
Terreng: fine grusveier eller asfalt, kan være korte partier med sti

Turene går hovedsakelig på gode grus- eller asfaltveier, men det kan være kortere partier hvor du må trille litt i ulendt terreng. Hvis Lett-nivået passer deg med en tråsykkel, kan du kanskje klare middels nivå med en e-sykkel.
Utstyrsliste
Når du bestiller hos oss, gir vi deg en pakkeliste for å sikre at du har alle nødvendige klær og utstyr.
Transport
Denne turen inkluderer ikke transport.

Ekstra:
Legg på togbilletter og reis grønt. Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å velge en miljøvennlig reise. Gi oss beskjed hvis du vil at vi skal bestille togbillettene dine.

Nyt turen fra Norges hovedstad til Dovre! På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Togene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter. Opplev bekvemmeligheten av å velge mellom ulike avgangstider og reisemål langs våre ekspressbussruter. Del reiseplanene dine med oss, så tar vi oss av arrangementene, og sikrer en stressfri opplevelse for deg.

Se flere av våre sykkelturer

Day to day

Day 1: Oslo - Gjendesheim

Bus: Valdresekspressen fra Oslo

Transport from Oslo bus Terminal (Oslo Airport). 
If you are coming from Oslo Airport, you must count about 1 hour to transfer to Oslo Bus Terminal. 

If the time schedule does not fit your flight we can help with accommodation in Oslo, adding one extra night. Let us know.

 

Accomodation: Gjendesheim turisthytte DNT

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen Ridge as a neighbor.

 

Day 2: Knutshøe

First ridge: Knutshøe

Level of difficulty: medium
Duration: 4-6 hours
Distance: 13 kilometers
Ascent: 700 meters

Knutshø is called Bessegens little brother. The mountain has a very cool shape and are exposed with lakes on both sides. The ridge has two challenge points where you will have to use all hands and feet.

Accomodation: Gjendesheim turisthytte DNT

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen ridge as a neighbor.

.

Day 3: Boat cruise to Gjendebu

Boat: Boat cruise to Gjendebu

I dag skal dere ta den flotte båtturen over Gjendevannet. Hvis dere ønsker en kortere båttur, kan dere vandre langs den første delen av innsjøen.

Alt. hike from Gjendesheim to Memurubu 

Level of difficulty: Easy 
Duration: 2-3 hours 
Distance: 10 kilometers 
Ascent: 400 meters

This hike is a nice and easy walk alongside the lake.  

Accommodation: Gjendebu Turisthytte DNT 
At 990 masl at the west end of Gjende Lake you will find Gjendebu. The hotel offers a traditional and historic atmosphere, with good local food - and is the oldest cabin of DNT, built in 1871.  

Day 4: Bukkelægret


V
Hike: Bukkelægret

Level of difficulty: Medium 
Duration: 5 hours 
Distance: 11 kilometers 
Ascent: 850 meters 

Bukkelægret is an exciting, steep walk with a longer flat section in the middle. The trip takes you through several mountain lakes packed with mountain trout - a perfect area to have lunch. The high route gives a great view over the water Gjende. In the steepest parts of this route you can hold on to the chain for extra safety, or hike an alternative route.  

Accomodation: Memurubu DNT
Memurubu is a tourist hut at the end or start of the famous Besseggen hiking trail. Memurubu is originally an old mountain pasture dating back to 1872, but has had tourists just as long. Cows are still grazing around the tourist hut, which lies at the mouth of the river Muru in the valley Memurudalen.

Day 5: Besseggen

Hike: Besseggen 

Level of difficulty: Medium 
Duration: 6-8 hours 
Distance: 14 kilometers 
Ascent: 1132 meters 

Besseggen is one of Norway's most popular hikes. There is a fantastic view of majestic Jotunheimen on a trip over the narrow, airy ridge. With the green Gjende Lake 400 meters straight down on one side, and the deep blue Bessvatnet Lake on the other, you will have an experience you will never forget.

Accommodation: Gjendebu Turisthytte DNT 

At 990 masl at the west end of Gjende Lake you will find Gjendebu. The hotel offers a traditional and historic atmosphere, with good local food - and is the oldest cabin of DNT, built in 1871.

Day 6: Gjendesheim - Oslo

 

Bus: Gjendesheim - Oslo 

Transport from Gjendesheim to Oslo bus Terminal (Oslo Airport). 
If you are going to Oslo Airport, you must count about 1 hour to transfer from Oslo Bus Terminal. 

If the time schedule does not fit your flight we can help with accommodation in Oslo, adding one extra night. Let us know.

See bus departures from Gjendesheim below Practical information.

Practical information

Below you will find practical information about this trip.
Can not find what you are looking for? See our frequently asked questions page, or send us an email – we will help you!

Departures from Oslo

Monday-Wednesday

8.30 am – 1.05 pm 

Thursdays 

8.30 am – 1.05 pm 
3.05 pm – 7.05 pm 
5.00 pm – 9.05 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport) 

Friday 

8.30 am - 1.05 pm 
1.05 pm – 5.45 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport) 

Saturday 

8.30 am - 1.05 pm 
10.20 am – 1.35 pm 

Sunday 

10.20 am – 1.35 pm 
12.20 pm – 4.50 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport)

 

Luggage transport

We will send your luggage from cabin to cabin, so you only need to bring a daypack.

Departures from Gjendesheim

Monday-Friday 

2.00 pm – 6.35 pm 

Saturday 

10.00 am – 2.45 pm 
2.00 pm – 6.35 pm 

Sunday 

10.00 am – 2.45 pm 
10.00 am -2.21 pm (Directly to Oslo Airport) 
4.00 pm – 8.20 pm 
5.35 pm – 10.00 pm

Meals

All restaurants offer food based on local ingredients. For breakfast, there will be a buffet. Here you also need to make yourself a packed lunch that you bring to lunch for the day. Use your beewax food wrap. It is possible to fill a thermos, check with the accommodation. Dinner will be served in the afternoon/evening. 

Accomodation

Gjendesheim Turisthytte DNT:  

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen Ridge as a neighbor.  

Gjendebu Turisthytte DNT:  

At 990 masl at the west end of Gjende Lake, you will find Gjendebu. The DNT cabin offers a traditional and historic atmosphere, with good local food – and is the oldest cabin of DNT, built in 1871. 

Memurubu Turisthytte:  

Memurubu is a tourist hut at the end or start of the famous Besseggen hiking trail. Memurubu is originally an old mountain pasture dating back to 1872, but has had tourists for just as long. Cows are still grazing around the tourist hut, which lies at the mouth of the river Muru in the valley Memurudalen. 

Trails and weather

The conditions in the autumn are wonderful, but it can also give some challenges. You need to be prepared to walk in the snow in case of snowfall. We have also described alternative routes for the steepest parts if the exposure or conditions makes it uncountable. In September, normal temperature is between 0-10 degrees.

All the paths are well-marked. The terrain varies from flat and easy to rocky and hilly. All the hikes as a short steep, exposed crux where you will have to use both legs and arms. Thou these sections can be avoided by walking an alternative route around.

Equipment list

We will send you equipment-list when ordering. 

Opplev Jotunheimen med oss!