Svartdalen – en dag i Jotunheimen 

Heng med på ikke mindre enn 2 fantastiske båtturer i Jotunheimen. Gjendebåten på Gjende og M/B Bitihorn på Bygdin. I tillegg til Jotunheimens vakreste dal; Svartdalen.

Høydepunkt

  • Svartdalen – et frodig paradis mellom høye fjell

Inkludert

  • Busstransport: Beitostølen – Bygdin – Beitostølen
  • Båttransport: M/B Bitihorn, Gjendebåten
  • Detaljert turbeskrivelse

Sesong

Juni – september

Svartdalen fra Beitostølen

 

Denne dagturen starter med en vakker reise på Bygdinvannet, ombord på den historiske Bygdinbåten M/B Bitihorn til Torfinnsbu. Torfinnsbu, ved bredden av Bygdinsjøen, gir enkel tilgang til Svartdalen, og her starter fotturen din. Vi begynner med en middels bratt stigning som fører inn i dalen. Derfra vil terrenget være relativt flatt og lettgått i ca 8 kilometer. Langs dalen vil du gå langs vakre innsjøer og krysse små bekker i et frodig høyfjellandskap. Under siste etappe av turen vil det majestetiske pyramidefjellet Knutsholstind være din følgesvenn. Denne svimlende giganten på 2342 meter er også kjent som “Kongen av Gjendealpene”.

Når du forlater Knutsholstind, og den nydelige dalen bak deg, tar ruten en bratt nedstigning på noen få km, på omtrent 500 høydemeter. Nå nærmer du deg Gjendebu – som er DNTs eldste hytte – å vandrer gjennom lune bjørkedekte fjellsider,og vakre blomsterenger med dyreliv. På nedstigningen fra Svartdalen, må du huske å stoppe og nyte utsikten over det smaragdgrønne Gjendevannet. 

Ved Gjendebu tar du Gjendebåten tilbake til Gjendesheim (50 min). Her tar du bussen tilbake til Bygdin. 

Svartdalen

Svartdalen fra Beitostølen

 

Buss: (Nor-Way) Beitostølen – Bygdin Hotel: 08:45 08:58

Nyt turen hjem fra fjelleventyret. Ekspressbussene tar deg rett fra Jotunheimen og Valdres tilbake til byen. På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB ladere og toaletter.

Båt: (M/B Bitihorn) Bygdin Torfinnsbu: 09:05 09:50

Gjendesheim Turisthytte har en historie helt tilbake til 1878. Hytten er drevet av DNT og holder til i hjertet av de norske fjell, med Besseggen som nabo. Gjendesheim er et godt stasrtpunkt for mange fjellturer, og passer godt for turer som går med gjendebåten.

Vandretur: Svartdalen

Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Tid: 6-8 timer
Avstand: 14 kilometer
Stigning: 610 meter

Vandringen gjennom Svartdalen gir et fantastisk utsikt over de omliggende fjelltoppene. I disse områdene har det vært gjentatte diskusjoner om hvilke topper som er mest krevende og hvilken som faktisk er høyest. Selv om man lenge trodde at Knutsholstinden var den høyeste toppen, vet vi i dag at Knutsholstinden er 2341 meter, mens Store Skagastølstinden er 2405 meter høy. William Cecil Slinsby som var først opp på Store Skagastølstinden tok med seg en melkekone opp for å bevise at det kun var en enkel stigning «for kvinner».

Båt: (Gjendebåten) Gjendebu Gjendesheim 16:25 17:15

Det grønne Gjendevannet ligger 984 meter over havet og er omgitt av flere 2000 meter høye fjelltopper. Gjendebåten går mellom Gjendesheim, Memurubu og Gjendebu.

Buss: (Nor-Way) Gjendesheim Bygdin Hotel Beitostølen: 17:30 18:06

Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB ladere og toaletter.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Transport

Reisen inkluderer busstransport fra Beitostølen til Bygdin, båt-turer med M/B Bitihorn og Gjendebåten, og busstransport fra Bygdin til Beitostølen. 

Måltider

Det er ikke måltider inkludert i denne pakken.

Se flere av våre dagsturer