Foto: MyhreGård

Vinter ridetur på Beitostølen

Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve de majestetiske fjellene nær Jotunheimen Nasjonalpark fra hesteryggen om vinteren. Omringet av glitrende, hvit snø og frisk fjelluft kan du bli med oss på ridetur inn i åser og fjell nær Beitostølen. Dette er en unik opplevelse for både nybegynnere, middels og erfarne ryttere. Vi gleder oss til å ri på tur med deg!

Høydepunkt

  • Ridetur ved porten til Jotunheimen Nasjonalpark

Inkludert

  • Guidet ridetur med egen hest 
  • Nødvendig utstyr  

Sesong

  • November – Mai
  • Daglig, etter avtale

Vi anbefaler

Legg til lunsj under rideturen – serveres på stølen under rideturen. Hvis du ikke vil ønsker lunsj anbefaler vi å ta med egen mat og drikke.

Program

På gården blir du tatt imot av dagens turleder, dere har tid til å bli litt kjent og du vil få praktisk informasjon om turen. Du vil også få nødvendig utstyr, og kan pakke mat, drikke og andre nødvendigheter i sadelposene. På gården blir det en gjennomgang om hvordan man skal håndtere hesten, både starte, stoppe og svinge. Når du er komfortabel på hesteryggen er vi klare for tur.  

Halvveis på turen ankommer vi Heimre Hedalsstølen, en gammel tradisjonell fjellgård i Valdres fra tidlig på 1700-tallet. Her skal vi fore hestene, tenne bål og rigge til camp før vi tar en god matpause. Nå skal vi kose oss med både mat og varm drikke, enten om du har bestilt et smakfullt villmarks måltid, eller om du har pakket med deg niste. Lederen vår svarer gjerne på spørsmål om både hestene og området, og kanskje hun også har noen historier å fortelle.  

Når alle føler seg uthvilt og avslappet etter pausen, starter turen tilbake til gården, og allerede nå er det på tide å gi farvel-klemmer til hestene og takke dem for turen.

Viktige detaljer 

Guiden vår vil gi deg en grunnleggende innføring i hvordan du starter, stopper og styrer hesten, før du drar ut på tur.  

Eldre barn og/ eller de med lite erfaring og voksne, kan ri alene. Små barn og uerfarne ryttere må ha noen til å lede hesten sin, dette kan enten være en turassistent eller en forelder. Foreldre vil få en innføring i hvordan man kan lede hesten trygt.  

Hvis du vil ri selv, men ønsker at en av våre turassistenter skal lede barnets hest, må du huske å gi oss beskjed på forhånd.  

Du får tilsendt en utstyrsliste ved bestilling, slik at du kan være godt forberedt for dette vintereventyret.

Se flere av våre vintereventyr