Oppdag Jotunheimen:
Den røde ruten

8 dager, delvis guidet

På denne turen, for den erfarne turgåer, får du litt av alt i Jotunheimen nasjonalpark. Vandre gjennom vakre daler, vandrer den berømte Besseggen, og klatrer den ikoniske Uranostind ved å krysse en isbre. Samtidig som du kan nyte og hvile på forskjellige historiske overnattingssteder, og blir servert middag hver kveld basert på lokalmat. Du må være i god form med dagstrekninger på opptil 17 kilometer og over 1000 aksentmeter flere dager på rad. Vær oppmerksom på at terrenget i Jotunheimen sannsynligvis er mer steinete enn det du kanskje er vant til. 

Høydepunkt

 • Ikoniske Besseggen
 • Guidet bre-/topptur til Uranostinden
 • Kulturhistorie, og lokalmat på historiske overnattingssteder

Inkludert

 • Busstransport fra/til Oslo
 • Båt cruise x 4
 • Bagasjetransport
 • Overnatting x 7
 • Frokost, lunsjpakke og middag x 7
 • Lokal guide
 • Detaljert turbeskrivelse
 • Kart

Sesong og Pris 2024

– Daglige avganger

Første ankomstdag: 27.06.2024

Siste ankomstdag: 27.08.2024

Pris
1 person i dobbeltrom:
Kr. 18.995

Enekltrom supplement:
Kr. 2.900

Kart

Dette er ruten du skal gå!

Dag for dag

Dag 1: Transport fra Oslo til Bygdin

Transport

Ta bussen Valdresekspressen fra Oslo til Jotunheimen.

Aktivitet, Fottur Synshorn

Tid: 1-2 timer, Avstand: 5 kilometer, 450 meter

Synshorn ligger på 1457 moh og byr på en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Stiene er lette å gå og varierer mellom noe mykt terreng og mer steinete terreng nær toppen.

Overnatting: Bygdin Høifieldshotell

Dag 2: Bitihorn

Aktivitet, Fottur Bitihorn

Tid: 5-8 timer, Distanse: 10 kilometer, 600 meter

Bitihorn er et ikonisk fjell på 1607 moh og er en klassisk rute på Bygdin. Det er en av de enklere toppene i området og er godt egnet for nybegynnere og fjellklatrere. På toppen får du en fantastisk panoramautsikt over store deler av Valdres.

Accommodation: Bygdin Høyfjellshotell

Dag 3: Svartdalen

Transport, Båtcruise

Du får kjøre med historiske M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu, hvor turen starter (45 min).

Aktivitet, fottur Svartdalen

Tid: 6-8 timer, Avstand: 14 kilometer, 610 meter

Svartdalen er en veldig vakker dal med utsikt til mange 2000-meters topper og isbreer. Det er imidlertid ingen enkel tur siden stien er ganske steinete og gode sko vil være en fordel. Til slutt venter en bratt nedoverbakke – under våte forhold kan også denne delen være ganske glatt. Ta deg god tid til å komme trygt til neste hytte.

Overnatting: Gjendebu DNT-hytte

Dag 4: Hviledag eller Gjendetunga

Hviledag

Denne dagen kan du nyte en hviledag i de vakre omgivelsene på Gjendebu.

Alternativ 1 Tur Gjendetunga

Tid: 3-5 timer, Distanse: 10 km, ↑520 meter

Gjendetunga ruver over Gjendebu og er en tur du ikke vil gå glipp av hvis du er i dette området. På en klar dag kan du nyte lunsjen på toppen med 360 graders vakker utsikt over grønne Gjende, og fjellmassivene. Men vær oppmerksom på at det er et kortere bratt parti som kan være litt utfordrende, spesielt når det er vått på vei opp.

Overnatting: Gjendebu DNT-hytte

Dag 5: Besseggen

Transport, Båtcruise

Du vil starte dagen med en av båtene på Gjende til Memurubu, hvor turen starter (30 min).

Aktivitet, Fottur Besseggen

Tid: 7-9 timer, Distanse: 14 kilometer, 1100 meter

Besseggen er en av Norges mest populære fjellturer. På hele turen har du fantastisk utsikt over grønne Gjende, isbreer og høye fjell. Selve Besseggenryggen ser bratt og umulig ut å bestige, men er gjennomførbar for alle uten høydeskrekk. (Er mulig å unnga) Denne turen er lang og har mange stigningsmeter, men vil gi deg langvarige minner.

Overnatting: Gjendesheim DNT-hytte

Dag 6: Veslådalen

Transport med båtcruise

Du starter med en av båtene på Gjende til tilbake til Gjendebu, hvor turen starter (1 t 15 min).

Aktivitet, Fottur Veslådalen

Tid: 5-7 timer, Avstand: 16 kilometer, ↑516 meter

Turen mellom Gjendebu og Eidsbugarden går mellom innsjøene Gjende og Bygdin i Jotunheimen nasjonalpark. Fra Gjendebu går turen gjennom Veslådalen før den ender på Eidsbugarden.

Overnatting: Fondsbu DNT-hytte

Dag 7: Isbretur og Uranostind

Transport med bil

Din guide henter deg om morgenen for å kjøre i ca 1 time til startpunktet.

Aktivitet, guidet fottur Uranostind

Tid: 8-10 timer, Distanse: 17 kilometer, ↑ 1050 meter

Uranostind 2.157 moh. er en ikonisk fjelltopp i Jotunheimen du kan se på lang avstand. Du vil krysse en isbre, klatre lett og deretter krype ut på toppryggen og beundre den spektakulære utsikten fra toppen. Denne turen er en guidet tur og inkluderer bresikringsutstyr.

Det kan gjøres endringer på grunn av vær eller forhold på denne guidede turen.

Overnatting: Fondsbu DNT-hytte

Dag 8: Transport Eidsbugarden - Bygdin - Oslo

Avgang, Båtcruise til Bygdin

Ditt fjelleventyr avsluttes med en vakker reise over Bygdinsjøen med historiske M/B Bitihorn. Om bord på Bygdinbåten kan du se mange av Jotunheimens mektige tinder som ruver langs vannet.

Transport

Du tar bussen Valdresekspressen tilbake til Oslo.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Tillegg

Dra til Bergen i stedet for Oslo
Kr. 150

Du kan velge å avslutte turen i Bergen i stedet for Oslo. Deretter hopper du over det siste cruiset til Bygdin og tar bussen fra ditt siste overnattingssted.

Fjordcruise fra Flåm til Bergen (5 timer)
Kr. 1.485

Når du avslutter turen til Bergen, kan du reise den siste biten med cruisebåt fra Fåm til Bergen. Dette er en perfekt måte å også oppleve Norges vakre og dype fjorder på.

Ekstra natt i Oslo
Pris ved forespørsel

Hvis du er interessert i å se hovedstaden i Norge, eller flyet ditt ankommer sent, kan du legge til en ekstra natt i Oslo, inkludert frokost. Du kan også annonse det på slutten av turen.

 

Viktig

For å nyte tureventyret ditt fullt ut i fjellområdene, er det viktig å kle seg passende for værforholdene og lokale temperaturer. For en behagelig og hyggelig opplevelse, anbefaler vi å bruke varme, vanntette klær, solide fjellturstøvler som gir ankelstøtte, og solkrem og solbriller. Det anbefales ikke å bruke hverdagssko eller joggesko i dette terrenget. Vi anbefaler også å ta med turstaver i denne typen terreng.

Bagasjetransport

Når du reiser med oss vil vi frakte bagasjen for deg mellom de ulike overnattingsplasssene. Slik trenger du kun å ha med deg en lett dagtursekk på dine dagsturer.

Overnatting

På Bygdin får du eget bad med toalett og dusj. I Dnt-hyttene møter du en tradisjonell atmosfære der rommene har køyesenger og bad og dusj er i gangen.

Bygdin Høyfjellshotell:
Dette hotellet har en lang tradisjon med å ta imot aktive fjellfolk som ønsker å besøke Jotunheimen. Selv om mange av rommene er renovert vil du få en historisk atmosfære. Maten vil være høydepunktet av oppholdet. Middagen er laget av lokale råvarer. 

Gjendebu DNT-hytte:
På 990 moh. ved vestenden av Gjende ligger Gjendebu helt avsidesliggende bortsett fra adkomst til fots eller med båt. Plassen består av flere hytter og et hovedhus med en flott spisesal, med god lokal mat – Dette er DNTs eldste hytte, bygget i 1871.

Gjendesheim DNT-hytte
Gjendesheim Turisthytte har en historie tilbake til 1878. Hytta drives av DNT og ligger i hjertet av den norske fjellheimen, med Besseggenryggen som nabo.

Fondsbu DNT-hytte:
Fondsbu ligger i vakre Eidsbugarden. Hytta er viden kjent for sin gode atmosfære, vertskap og flotte beliggenhet. Et populært sted for turgåere.

Måltider

Alle overnattingsstedene fokuserer på lokal mat. Ved frokostbordet lager du selv matpakken. På forespørsel kan du også få med deg varm drikke på turen. Du vil få servert middag på ettermiddag/kveld. 

Terreng og stier

Våre utvalgte daglige turer er godt merket, og du vil møte andre turgåere. Stiene er smale, ofte steinete, og noen ganger må du krysse elver og bekker. Derfor anbefaler vi fjellstøvler i ankelhøyde og turstaver.

Du vil motta et fysisk kart og gpx-filer fra oss ved ankomst og en detaljert turbeskrivelse for orientering.

Vanskelighetsgrad

Hard

Kilometer:  opptil 20 kilometer
Oppstigning:  opptil 1500 stigningsmeter
Terreng: Variert rute, hvor lengre partier er kuperte og steinete, det vil også være innslag av eksponert terreng.

På disse turene tilbringer vi mye tid i krevende terreng, og det er lange stigninger og nedstigninger. Turene er vanligvis rundt 6-8 timer. Disse turene kan også innebære kryssing av isbreer og rappellering, dette krever at personen som deltar på turen har noe tidligere erfaring og er i god fysisk form.

Spør oss hvis du er usikker på nivået ditt.

Utstyrsliste

Når du bestiller tur med oss, sender vi deg en utstyrsliste.

Transport

Reis grønt ved å bruke offentlig transport.

Fortell oss om dine ønskede reiseplaner, så hjelper vi deg å finne en bussavgang som passer fra og til Oslo som er inkludert i prisen. Vi er også behjelpelig dersom du har et annet utgangspunkt for din reise, dette kan medberegne ekstra kostnader.

Se flere av våre vandreturer

Day to day

Day 1: Oslo - Gjendesheim

Bus: Valdresekspressen fra Oslo

Transport from Oslo bus Terminal (Oslo Airport). 
If you are coming from Oslo Airport, you must count about 1 hour to transfer to Oslo Bus Terminal. 

If the time schedule does not fit your flight we can help with accommodation in Oslo, adding one extra night. Let us know.

 

Accomodation: Gjendesheim turisthytte DNT

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen Ridge as a neighbor.

 

Day 2: Knutshøe

First ridge: Knutshøe

Level of difficulty: medium
Duration: 4-6 hours
Distance: 13 kilometers
Ascent: 700 meters

Knutshø is called Bessegens little brother. The mountain has a very cool shape and are exposed with lakes on both sides. The ridge has two challenge points where you will have to use all hands and feet.

Accomodation: Gjendesheim turisthytte DNT

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen ridge as a neighbor.

.

Day 3: Boat cruise to Gjendebu

Boat: Boat cruise to Gjendebu

I dag skal dere ta den flotte båtturen over Gjendevannet. Hvis dere ønsker en kortere båttur, kan dere vandre langs den første delen av innsjøen.

Alt. hike from Gjendesheim to Memurubu 

Level of difficulty: Easy 
Duration: 2-3 hours 
Distance: 10 kilometers 
Ascent: 400 meters

This hike is a nice and easy walk alongside the lake.  

Accommodation: Gjendebu Turisthytte DNT 
At 990 masl at the west end of Gjende Lake you will find Gjendebu. The hotel offers a traditional and historic atmosphere, with good local food - and is the oldest cabin of DNT, built in 1871.  

Day 4: Bukkelægret


V
Hike: Bukkelægret

Level of difficulty: Medium 
Duration: 5 hours 
Distance: 11 kilometers 
Ascent: 850 meters 

Bukkelægret is an exciting, steep walk with a longer flat section in the middle. The trip takes you through several mountain lakes packed with mountain trout - a perfect area to have lunch. The high route gives a great view over the water Gjende. In the steepest parts of this route you can hold on to the chain for extra safety, or hike an alternative route.  

Accomodation: Memurubu DNT
Memurubu is a tourist hut at the end or start of the famous Besseggen hiking trail. Memurubu is originally an old mountain pasture dating back to 1872, but has had tourists just as long. Cows are still grazing around the tourist hut, which lies at the mouth of the river Muru in the valley Memurudalen.

Day 5: Besseggen

Hike: Besseggen 

Level of difficulty: Medium 
Duration: 6-8 hours 
Distance: 14 kilometers 
Ascent: 1132 meters 

Besseggen is one of Norway's most popular hikes. There is a fantastic view of majestic Jotunheimen on a trip over the narrow, airy ridge. With the green Gjende Lake 400 meters straight down on one side, and the deep blue Bessvatnet Lake on the other, you will have an experience you will never forget.

Accommodation: Gjendebu Turisthytte DNT 

At 990 masl at the west end of Gjende Lake you will find Gjendebu. The hotel offers a traditional and historic atmosphere, with good local food - and is the oldest cabin of DNT, built in 1871.

Day 6: Gjendesheim - Oslo

 

Bus: Gjendesheim - Oslo 

Transport from Gjendesheim to Oslo bus Terminal (Oslo Airport). 
If you are going to Oslo Airport, you must count about 1 hour to transfer from Oslo Bus Terminal. 

If the time schedule does not fit your flight we can help with accommodation in Oslo, adding one extra night. Let us know.

See bus departures from Gjendesheim below Practical information.

Practical information

Below you will find practical information about this trip.
Can not find what you are looking for? See our frequently asked questions page, or send us an email – we will help you!

Departures from Oslo

Monday-Wednesday

8.30 am – 1.05 pm 

Thursdays 

8.30 am – 1.05 pm 
3.05 pm – 7.05 pm 
5.00 pm – 9.05 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport) 

Friday 

8.30 am - 1.05 pm 
1.05 pm – 5.45 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport) 

Saturday 

8.30 am - 1.05 pm 
10.20 am – 1.35 pm 

Sunday 

10.20 am – 1.35 pm 
12.20 pm – 4.50 pm 
5.20 pm – 9.03 pm (Directly from Oslo Airport)

 

Luggage transport

We will send your luggage from cabin to cabin, so you only need to bring a daypack.

Departures from Gjendesheim

Monday-Friday 

2.00 pm – 6.35 pm 

Saturday 

10.00 am – 2.45 pm 
2.00 pm – 6.35 pm 

Sunday 

10.00 am – 2.45 pm 
10.00 am -2.21 pm (Directly to Oslo Airport) 
4.00 pm – 8.20 pm 
5.35 pm – 10.00 pm

Meals

All restaurants offer food based on local ingredients. For breakfast, there will be a buffet. Here you also need to make yourself a packed lunch that you bring to lunch for the day. Use your beewax food wrap. It is possible to fill a thermos, check with the accommodation. Dinner will be served in the afternoon/evening. 

Accomodation

Gjendesheim Turisthytte DNT:  

Gjendesheim Turisthytte has a history dating back to 1878. The hut is run by DNT and is located in the heart of the Norwegian mountains, with Besseggen Ridge as a neighbor.  

Gjendebu Turisthytte DNT:  

At 990 masl at the west end of Gjende Lake, you will find Gjendebu. The DNT cabin offers a traditional and historic atmosphere, with good local food – and is the oldest cabin of DNT, built in 1871. 

Memurubu Turisthytte:  

Memurubu is a tourist hut at the end or start of the famous Besseggen hiking trail. Memurubu is originally an old mountain pasture dating back to 1872, but has had tourists for just as long. Cows are still grazing around the tourist hut, which lies at the mouth of the river Muru in the valley Memurudalen. 

Trails and weather

The conditions in the autumn are wonderful, but it can also give some challenges. You need to be prepared to walk in the snow in case of snowfall. We have also described alternative routes for the steepest parts if the exposure or conditions makes it uncountable. In September, normal temperature is between 0-10 degrees.

All the paths are well-marked. The terrain varies from flat and easy to rocky and hilly. All the hikes as a short steep, exposed crux where you will have to use both legs and arms. Thou these sections can be avoided by walking an alternative route around.

Equipment list

We will send you equipment-list when ordering. 

Opplev Jotunheimen med oss!