Oppdag Jotunheimen: Den grønne ruten
Selv-guidet (6 dager)

Denne turen er designet for turgåere med gjennomsnittlig kondisjonsnivå, med noen grunnleggende tur- og friluftsferdigheter. Denne ruten tar deg rett inn i hjertet av Jotunheimen, over den vakre Bygdinsjøen, gjennom fantastiske daler og topper med fantastisk utsikt. Det er en kombinasjon av rundturer og hytte til hytte strekninger, noe som betyr at det vil være et punkt uten retur. Turen tar deg til noen av de mest historiske overnattingsstedene i Jotunheimen-området, med deilig mat og norsk friluftslivssjarm. Den totale ruten er ca 50 km avhengig av lengden på dagsturene.

Høydepunkt

 • Svartdalen – Norges vakreste dal
 • Høye topper med panoramautsikt
 • Kulturhistorie, og lokalmat på historiske overnattingssteder

Inkludert

 • Busstransport fra/til Oslo
 • Bagasjetransport
 • Overnatting inkl. håndklær og sengetøy
 • Frokost, lunsjpakke og middag
 • Detaljert turbeskrivelse
 • Kart

Sesong

Juni – september

Daglige avganger
Første ankomstdag: 28.06.2023
Siste ankomstdag: 22.08.2023

Dag for dag

Dag 1: Oslo - Bygdin

Buss: Valdresekspressen fra Oslo

Nyt turen fra storbyen mot Valdres og Jotunheimen! Ekspressbussene tar deg rett fra hovedstaden, til hjertet av Norge. På veien vil du passere fjell, daler, elver, og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter.

Tidlig ankomst – mulig fjelltur: Synshorn

Synshorn ligger på 1457 moh og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Stiene er lette å gå og varierer mellom noe mykt terreng og mer steinete terreng nær toppen.

Tid: 1-2 timer
Distanse: 5 kilometer
Stigning: 450 meter

Overnatting: Bygdin Høifjeldshotel

Rett ved Bygdinvannet og bryggen til M/B Bitihorn finner du Bygdin Fjellhotell. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat.

Dag 2: Bitihorn

Vandretur: Bitihorn

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 5-8 time(r)
Avstand: 10 kilometer
Høyde på toppen: 1607 meter
Stigning: 600 meter

Bitihorn på 1607 moh. er en klassisk rute ved Bygdin Hotel. Den er en av de enklere i området og passer bra til både til «nybegynnere» og mer fjellvante. På toppen får man en fantastisk panoramautsikt over store deler av hele Valdresregionen.

Overnatting: Bygdin Høifjeldshotell

Rett ved Bygdinvannet og bryggen til M/B Bitihorn finner du Bygdin Fjellhotell. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat.

Dag 3: Svartdalen

Båt: (M/B Bitihorn) Bygdin → Torfinnsbu

Dag tre begynner med en vakker reise over Bygdinvannet med historiske M/B Bitihorn. Ombord på Bygdinbåten ser du mange av Jotunheimens mektige topper ruve langs vannet.

Vandretur: Svartdalen

Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Tid: 6-8 time(r)
Avstand: 14 kilometer
Stigning: 610 meter

Svartdalen – omtales gjerne som Jotunheimens vakreste dal. Når du vandrer gjennom denne frodige dalen, vil majestetiske tårnhøye topper omringe deg, hvorav flere av dem over 2000 meter høye.

Overnatting: Gjendebu DNT
På 990 moh i vestenden av Gjendevannet finner du Gjendebu. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat – og er den eldste hytten til DNT, bygget i 1871.

Dag 4: Gjendetunga

V
Vandretur: Gjendetunga (From Gjendebu)

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 3-5 time(r)
Avstand: 10 kilometer
Stigning: 520 meter
Nedstigning: 520 meter

Gjendetunga er turen hvor vi nyter en kortere distanse, men uten å gå glipp av majestetisk utsikt. Gjendetunga tårner over hytta Gjendebu og er en tur man ikke vil gå glipp av om man befinner seg i dette området. På en klar dag nyter vi lunsjen på toppen med 360 graders flott utsikt over grønne Gjende, og fjellmassivene i øst og vest.

Overnatting: Gjendebu DNT
På 990 moh i vestenden av Gjendevannet finner du Gjendebu. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat – og er den eldste hytten til DNT, bygget i 1871.

Dag 5: Veslådalen

 

Vandretur: Veslådalen (Gjendebu → Eidsbugarden)

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 5-7 time(r)
Avstand: 16 kilometer
Stigning: 516 meter

Vandringen mellom Gjendebu og Eidsbugarden går mellom innsjøene Gjende og Bygdin i Jotunheimen Nasjonalpark. Fra Gjendebu går turen gjennom Veslådalen før den ender ved Eidsbugarden.

Overnatting: Fondsbu DNT

Fondsbu ligger på vakre Eidsbugarden i Jotunheimen. Hytta er videns kjent for sin gode stemning, vertskap og flotte beliggenhet. Et populært sted for turglade turister.

Dag 6: Eidsbugarden - Bygdin - Oslo

 

Båt: (M/B Bitihorn) Eidsbugarden → Bygdin: 11:30 → 13:15

Vi avslutter fjelleventyret med en vakker reise over Bygdinvannet med historiske M/B Bitihorn. Ombord på Bygdinbåten ser du mange av Jotunheimens mektige topper ruve langs vannet.

Buss: Bygdin Høifjellshotel → Oslo

Nyt turen hjem. Ekspressbussene tar deg rett fra Jotunheimen og Valdres tilbake til byen. På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB ladere og toaletter.

 

Alternativ:
Du kan velge å reise mot Bergen istedenfor Oslo.
Fra Eidsbugarden tar du en bus/taxi til Tyinkrysset og derfra bussen til Bergen.
Avgangstid Eidsbugarden: 11.25
Ankomsttid Bergen: 18.00

Tar gjerne kontakt med oss, hvis du ønsker å reise til Bergen.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Transport

Reisen inkluderer transport fra Oslo til Bygdin med Valdresekspressen, båtturer, og Valdresekspressen fra Bygdin tilbake til Oslo.

Bagasjetransport

Bagasjetransport er inkludert i prisen, og omfatter:

 • Fra Bygdin Høifieldshotell til Gjendebu DNT
 • Fra Gjendebu DNT til Fondsbu DNT
Måltider

Alle overnattingsstedene fokuserer på lokal mat. Ved frokostbordet lager du selv matpakken. På forespørsel kan du også få varm te med deg på turen. Middagen er en to til tre retters middag.

Overnatting

Du bor på Bygdin Hotel og i to DNT-hytter (Norges Turistforbund). På Bygdin vil du ha eget bad. På alle DNT-hytter felles bad.

Terreng og stier

Våre utvalgte dagsturer er merket, og du vil møte andre turgåere. Stiene er smale, ofte steinete og noen ganger må du krysse elver og bekker.

For orientering vil du motta et fysisk kart fra oss og en detaljert turbeskrivelse. På forespørsel også gpx-filer for alle løyper.

Se flere av våre vandreturer