Oppdag Jotunheimen: Den grønne ruten
Selv-guidet (6 dager)

Ta deg en tur i Jotunheimen Nasjonalpark med en selv-guidet tur. Overnatting, mat, og bagasjetransport er inkludert i prisen. Det eneste du trenger å gjøre er å oppleve den fantastiske høyfjellsnaturen. 

Høydepunkt

  • Svartdalen – Norges vakreste dal
  • Høye topper med panoramautsikt
  • Kulturhistorie, og lokalmat på historiske overnattingssteder

Inkludert

  • Busstransport fra/til Oslo
  • Bagasjetransport
  • Overnatting inkl. håndklær og sengetøy
  • Fokost, lunsjpakke og middag
  • Detaljert turbeskrivelse

Sesong

Juni – september

Til hjertet av Jotunheimen

 

Dette er en 6-dagers selv-guidet tur som passer best for tur-vante personer med normal kondisjon og grunnleggende turkunnskaper. Turen tar deg rett inn i hjertet av Jotunheimen, over nydelige Bygdin, til høye topper og gjennom fantastiske daler. Turen går til noen av de mest kjente og historiske overnattingsstedene i Jotunheimen. Samt utsiktspunkt og turer som har inspirert fjellfolk og kunstnere i flere århundrer.  

Gå til Bitihorn (1607 moh) og ta båten M/B Bitihorn over Bygdin for å vandre gjennom Svartdalen. Ferden gjennom Svartdalen er en av de mest anerkjente and respekterte turene i området. Den flotte turen kombinert med dramatiske fjell som hever seg over én på alle kanter, kan gi følelsen av å være i et gammelt folkeeventyr. På dager med mye tåke, og litt uklar sikt på lang avstand, blir denne følelsen forsterket da man aner ansikter som skjuler seg i fjellveggene og føler synet av troll og andre skapninger følge nysgjerrig med på turgåere. På dager med klar sikt kommer høye (mange snødekte) topper i området til syne, inkludert Knutsholstiden, som før i tiden ble regnet som det høyeste fjellet i Norge. Ta turen fra Gjendebu til Fondsbu gjennom Veslådalen, en populær tur som knytter sammen to traditionelle DNT-hytter, nemlig Gjendebu og Fondsbu.

Du kommer til å bo på tradisjonelle og historiske steder som Bygdin høifjellshotell, Fondsbu DNT, og Gjendebu DNT, hvor du vil kunne nyte en vennlig og avslappende tilværelse med hyggelig atmosfære og nydelig lokalmat.

Dag for dag

Dag 1: Oslo - Bygdin

Buss: Valdresekspressen fra Oslo

Nyt turen fra storbyen mot Valdres og Jotunheimen! Ekspressbussene tar deg rett fra hovedstaden, til hjertet av Norge. På veien vil du passere fjell, daler, elver, og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter.

Overnatting: Bygdin Høifjeldshotel

Rett ved Bygdinvannet og bryggen til M/B Bitihorn finner du Bygdin Fjellhotell. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat.

Dag 2: Bitihorn

Vandretur: Bitihorn

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 5-8 time(r)
Avstand: 10 kilometer
Høyde på toppen: 1607 meter
Stigning: 600 meter

Bitihorn på 1607 moh. er en klassisk rute ved Bygdin Hotel. Den er en av de enklere i området og passer bra til både til «nybegynnere» og mer fjellvante. På toppen får man en fantastisk panoramautsikt over store deler av hele Valdresregionen.

Overnatting: Bygdin Høifjeldshotell

Rett ved Bygdinvannet og bryggen til M/B Bitihorn finner du Bygdin Fjellhotell. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat.

Dag 3: Svartdalen

Båt: (M/B Bitihorn) Bygdin → Torfinnsbu: 09:05 → 09:50

Dag tre begynner med en vakker reise over Bygdinvannet med historiske M/B Bitihorn. Ombord på Bygdinbåten ser du mange av Jotunheimens mektige topper ruve langs vannet.

Vandretur: Svartdalen

Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Tid: 6-8 time(r)
Avstand: 14 kilometer
Stigning: 610 meter

Svartdalen – omtales gjerne som Jotunheimens vakreste dal. Når du vandrer gjennom denne frodige dalen, vil majestetiske tårnhøye topper omringe deg, hvorav flere av dem over 2000 meter høye.

Overnatting: Gjendebu DNT
På 990 moh i vestenden av Gjendevannet finner du Gjendebu. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat – og er den eldste hytten til DNT, bygget i 1871.

Dag 4: Gjendetunga

V
Vandretur: Gjendetunga (From Gjendebu)

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 3-5 time(r)
Avstand: 10 kilometer
Stigning: 520 meter
Nedstigning: 520 meter

Gjendetunga er turen hvor vi nyter en kortere distanse, men uten å gå glipp av majestetisk utsikt. Gjendetunga tårner over hytta Gjendebu og er en tur man ikke vil gå glipp av om man befinner seg i dette området. På en klar dag nyter vi lunsjen på toppen med 360 graders flott utsikt over grønne Gjende, og fjellmassivene i øst og vest.

Overnatting: Gjendebu DNT
På 990 moh i vestenden av Gjendevannet finner du Gjendebu. Hotellet byr på en tradisjonsrik og historisk atmosfære, med god lokalmat – og er den eldste hytten til DNT, bygget i 1871.

Dag 5: Veslådalen

 

Vandretur: Veslådalen (Gjendebu → Eidsbugarden)

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 5-7 time(r)
Avstand: 16 kilometer
Stigning: 516 meter

Vandringen mellom Gjendebu og Eidsbugarden går mellom innsjøene Gjende og Bygdin i Jotunheimen Nasjonalpark. Fra Gjendebu går turen gjennom Veslådalen før den ender ved Eidsbugarden.

Overnatting: Fondsbu DNT

Fondsbu ligger på vakre Eidsbugarden i Jotunheimen. Hytta er videns kjent for sin gode stemning, vertskap og flotte beliggenhet. Et populært sted for turglade turister.

Dag 6: Eidsbugarden - Bygdin - Oslo

 

Båt: (M/B Bitihorn) Eidsbugarden → Bygdin: 11:30 → 13:15

Vi avslutter fjelleventyret med en vakker reise over Bygdinvannet med historiske M/B Bitihorn. Ombord på Bygdinbåten ser du mange av Jotunheimens mektige topper ruve langs vannet.

Buss: Bygdin Høifjellshotel → Oslo

Nyt turen hjem. Ekspressbussene tar deg rett fra Jotunheimen og Valdres tilbake til byen. På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB ladere og toaletter.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Transport

Reisen inkluderer transport fra Oslo til Bygdin med Valdresekspressen, båtturer, og Valdresekspressen fra Bygdin tilbake til Oslo.

Bagasjetransport

Bagasjetransport er inkludert i prisen, og omfatter:

  • Fra Bygdin Høifieldshotell til Gjendebu DNT
  • Fra Gjendebu DNT til Fondsbu DNT
Måltider

Turpensjon inkluderer frokost, matpakke og middag. Ønsker du annen drikke til middagen eller snacks/sjokolade på turen, kan dette kjøpes på hyttene. Det er mulig å fylle termos med varm drikke (mot betaling) og drikkeflasker med vann (gratis) på alle overnattingsstedene.

Overnatting

Dag: 1 – Bygdin Høifieldshotell
Dag: 2 – Bygdin Høifieldshotell
Dag: 3 – Gjendebu DNT
Dag: 4 – Gjendebu DNT
Dag: 5 – Fondsbu DNT

Pakkeliste

Pakkeliste:
Du vil trenge en ryggsekk for dagsturene, gjerne på mellom 20 og 30 liter. En vanntett «duffelbag»for resten av bagasjen er anbefalt. Bagasjen blir flyttet fra sted til sted og kan være utsatt for regn og øvrige elementer under transporten.

Ullsokker, tynne
Ullundertøy
Regn, og vindtett jakke og bukse
Skjorte, eller genser av ull eller fleece
Regn, og vindtett jakke og bukse
Lue
Buff/skjerf
Hansker/vanter
Shorts
T-skjorte
Innendørs fottøy
Ekstra undertøy
Ekstra innendørs bukser

Toalettsaker
Hodelykt/lommelykt
Toalettpapir og tette papirposer
Poser til søppel
Gnagsårplaster
Sitteunderlag

Termos og vannflasker
Sitteunderlag
Kamera
Mobil
Ladebank
Solbriller
Solkrem

Til selvguidede turer:
Kart, kompass og kartmappe
Kartapp på mobil – f.eks Norgeskart
Førstehjelpsutstyr 
Kniv/multitool

Se flere av våre vandreturer