Vintereventyr: Hundeslede og truger (7 dager)

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Denne turen gir deg høydepunktene fra vinteren i Jotunheimen og fjell-norge. Vi snakker Flåmsbanen, fjord cruise, de historiske beltebilene ved Eidsbugarden, og Kongevegen. Vi skal ut og gå tur, europeisk stil med truger på beina! Har du noen gang prøvd hundeslede? Du får føre ditt eget hundespann hele 30km gjennom det ellers så avlukkede Jotunheimen! Alt dette på bare en uke!

Turen “starter” for fullt ved grensen til Jotunheimen og den vanligvis stengte porten før Bygdin. Her kommer vi virkelig ut i naturen, og får kjenne på følelsen av å være midt i ingenmannsland!  Varm opp med en liten tur for å utforske Bygdin-området med truger på beina.

Neste dag bærer det avgårde på en 30 km lang tur langs Bygdinvannet helt til Eidsbugarden bak en slede dratt av de iverige huskyene. Guidene våre tilpasser tempoet etter gruppen. Men dette blir en tur med fart og moro og ikke minst en unik opplevelse. Denne ruten er unik for turen og du blir nok en av de få i verden som kan fortelle om en unik hundesledetur langs Bygdin midt på vinteren. Grip muligheten og bli med på å skape historie!.

På Eidsbugarden skal vi sjekke inn på Fondsbu og fylle på kreftene med en god middag. Neste dag blir det en tur med de historiske beltebilene til JVB. Rundt 60-70 år gamle beltebiler drar oss inn til Tyin hvor de mer moderne Nor-Way bussene frakter oss videre til Filefjellstuene.

Fra Filefjellstuene tar vi turen ut på truger for å utforsker den historiske kongevegen. Den historiske handelsveien som knyttet Bergen i vest og Oslo i øst sammen. I 2017 ble den blant annet tildelt kulturarv prisen “Europa Nostra prize” og har vunnet mange hjerter med sine unike vandreruter på den totalt 250 km lange veien. Vi dropper å gå hele ruten, og forholder oss heller til et mindre strekke som vær og vind velger ut for oss og hvor vi legger dagen løype. 

Etter Kongevegen fortsetter turen videre inn i landet til Øvre Årdal. På veien stopper vi ved paradisjuvet for nok en vandring. Denne gangen til det lokale utkikk-stoppet over fjordene i Øvre Årdal. På kvelden blir det ølsmaking med det lokal ølbryggeri Tya i kjelleren på hotellet. Den siste dagen byr på enda flere høydepunkter! Vi tar et fjellcruise på de norske fjordene, omgitt av hvite fjelltoppe! Båten går til turistskatten Flåm, før den minst like kjente og Flåmsbanen feier tilbake gjennom naturlandskapet til Oslo.

Denne turen er middels til utfordrende og laget for å imøtekomme de som er i grei form og som har litt erfaring fra noe aktive ferier. Vandringene foregår på truger, og det er derfor ingen krav til tidligere ski eller vinter kunnskaper.

På denne utflukten har vi Jotunheimen Travel sin «matpakke-pensjon» med 3 måltider om dagen inkludert i prisen. Du finner mer informasjon her.

Overnatting, mat og drikke inkludert:

 • All overnatting inkludert
 • Mat serveres på overnattingsstedene og er inkludert
 • «Matpakke-pensjon» med 3 måltider om dagen inkludert i prisen. Du finner mer informasjon her.

Transport:

 • Transport fra slutt til start av tur er inkludert
 • Busstransport fra Oslo til start av tur er inkludert

Bagasjetransport:

 • Bagasjetransport mellom alle etappene er inkludert.

Overnatting:

 • 2x Bygdin hotell
 • 1x Fondsbu DNT
 • 2x Filefjellstuene
 • 1x Klingenberg hotell

Agenda:

 • Dag 1: Ankomst fra Oslo til Bygdin
 • Dag 2: Gå på trugetur i Bygdin
 • Dag 3: 30 km, full dags hundesledetur langs Bygdinvatnet til Eidsbugarden.
 • Dag 4: Kongevegen del I
 • Dag 5: Kongevegen del II
 • Dag 6: Paradisjuvet og ankomst Øvre Årdal
 • Dag 7: Båt på fjorden til Flåm og ta Flåmsbanen tilbake Oslo

Bygdin på truger

 • Distanse: 10 km (tur-retur)
 • Stigning: 200-300 meter
 • Varighet: 8-9 timer
theworldpursuit.com
 
 
 
theworldpursuit.com
 
 
 

Bli med på et 7-dagers vintereventyr i Jotunheimen og Øvre Årdal. Ta Valdresekspressen fra Oslo opp til Bygdin hotell og tilbring en hel dag på truger ute i frisk vinterluft. Enten du er ny i omårdet eller allerede har utforsket Bygdin på sommerstid er vinteren her noe helt annet og rett og slett uforglemmelig! Spis lunsj ute og kos deg med en kopp tradisjonell «bålkaffe»!

Hundeslede fra Bygdin til Eidsbugarden

 • Distanse: 30 km
 • Varighet: 6-8 timer
theworldpursuit.com
 
theworldpursuit.com
 

Lokal guide tar deg med fra Bygdin på et hundesledeeventyr gjennom Jotunheimen. Hundene er veldig glad i oppmerksomhet fra gjestene og i å løpe i flokk i naturen. I det sammme du slipper bremsene på sleden så blir lyden fra hundene borte idet de setter avgårde innover vidda. Hør etter lyden av lette poter som løper over snøen mens du beveger deg elegant gjennom terrenget. Turen tar deg til sjarmerende Fondsbu, kjent for god mat og hyggelig vertskap, styrt av vertinnen Solbjørg.

Kongevegen og Filefjellstuene

Yngve Ask
View over Vindhella 
Yngve Ask
King’s Road by winter. A great snowshoeing adventure 
Yngve Ask
Snowshoeing near Borgund Stave Church 
Snowshoeing at Filefjell – Børrenøse 
Kyrkjestølen
Snowshoeing at Filefjell 

Fra Fondsbu kjører du med beltebil til Tyin og går det siste stykket til Filefjell og begynnelsen av den kjente Kongevegen. Den historiske Kongevegen var den første veien som knyttet øst- og vest-Norge og var opprinnelig en 100 km lang vei. Det er en av de best bevarte og flotteste turstiene i området. Det er mange stier å gå på Kongevegen, og de variere i lengde og vanskelighetsgrad. På denne turen skal du gå over Filefjell fra Kyrkjestølen til Maristova, som er det høyete punktet på Kongevegen. Vel over tregrensa ser du fantastisk utsikt over Jotunheimen og fjorder. Du skal også gå den spektakulære Vindellavegen, som starter ved Borgund stavkirke og ender opp ved Husum.

Paradisjuvet og ølsmaking på Klingenberg

Vettisriket
Snowshoeing at Paradisjuvet 
Vettisriket
Beer tasting Tya Brewery 

Videre går ferden til Årdal og Paradisjuvet. Denne litt bortgjemte skatten er mindre kjent, så det ferdes ikke like mange turister her. Det er mest de lokale som bruker området. Etter turen er det ølsmaking på det lokale Tya ølbryggeri i Øvre Årdal.

Båttur på fjorden og Flåmsbanen

Visit Flåm
Flåmsbana winter 
Visit Flåm
Fjord Cruise 
Visit Flåm
Fjord Cruise 
Visit Flåm
Fjord Cruise 

Den siste dagen tar du båten over den UNESCO listede fjorden, Nærøyfjord, til Flåm for så å ta den kjente Flåmsbanen til Oslo. Dette er en spektakulær og naturskjønn reise, så det er bare å klappe seg på skulderen for god innsats, lene seg tilbake og nyte turen.

Loading…
Guidet trugetur i Jotunheimen

Bli med på en fantastisk guidet trugetur i vakre Jotunheimen i vinter! Jotunheimen er praktfull i sin vinterkappe; mil på mil med ugått vinterterreng, snødekte fjell og vidder og sist men ikke minst, lyden av stillhet. Sammen med guiden og en liten gruppe, får du muligheten til å bli med på en avslappende tur (fysisk […] Les mer

Påsketur Jotunheimen

La bilen stå og bli med Valdresekspressen opp til Valdres og Jotunheimen i påska. Tilbring to eller tre dager på ski, og overnatt på Bessheim, og Bygdin høifjellshotell. Bagasjen din blir fraktet for deg på påskebussen til neste overnattingssted, mens du går turen på ski. Denne turen inkluderer transport fra/til Oslo, transport fra Bessheim til […] Les mer

Tyin-Filefjell Randonee (2/3 dager)

Velkommmen til Filefjell og en helt unik randoneeopplevelse! Enten du er en erfaren randokjører eller nylig har blitt med på trenden, våre erfarne guider tar deg med på en uforglemmelig opplevelse. Randonee er i fullmarsj. Flere og flere ønsker nå å dyrke adrenalin-rushpregede turer og oppleve en ny «fjell»-side (bokstavelig talt) av de norske fjellene. […] Les mer

Vintereventyr – Beltebil (2-Dager)

Bli med på en to-dagers beltebiltur i Jotunheimen i vinter! Reis i robust og komfortabel beltebil gjennom et vinterkledd Jotunheimen. Nyt denne behagelige turen, mens du tar innover deg det fantastiske naturlandskapet i all sin vinterprakt. Beltebilen tar deg med fra Tyin, langs Tyinvatnet og opp til Eidsbugarden, hvor du kan ta deg en lengre […] Les mer

Besseggen Randonee

Randonee på en unik destinasjon! Kom til Jotunheimen og få med deg fantastiske Besseggen, på randoneeski! Enten du er en erfaren randokjører eller nylig har blitt med på trenden, våre erfarne guider tar deg med på en uforglemmelig opplevelse over et av Norges mest kjente fjell. Randonee er i fullmarsj. Flere og flere ønsker nå […] Les mer

Truge- og skiferie på fjellet!

Vi nordmenn er kjent for våre turvaner og vårt nære forhold til naturen. En av de beste måtene å nyte de nydelig og hvite vintrene med snødekte trær og fjelltopper på, er å komme seg ut i naturen på ski, eller truger! Vi tilbyr en 6 dagers utflukt til Valdres, der du får bo på […] Les mer

Vinter camping i Jotunheimen

Få et avbrekk fra hverdagen og «bli borte» en helg med et 3-dagers uteeventyr i Jotunheimen! Vær ett med naturen og tilbringe en dag på truger i dette fantastiske fjell- og vinterlandskapet og sov en natt i vintertelt i friluft. Værforholdene i Jotunheimen kan både være uforutsigbare og ekstreme. Våre erfarne guider sørger for at […] Les mer

Vintereventyr: hundeslede og beltebil 28. mars

28. mars kjører vi en litt spesiell og unik tur! Bli med på hundespann fra Eidsbugarden langs Bygdin vannet over til Bygdin Hotel. Dette er 1 av kun 2 turer med hundespann på strekningen i år. Så dette er en kjempe mulighet for å være med på et eventyr ikke mange andre har fått oppleve. […] Les mer