Munch-Stigen

5 dager, selvguidet

Gå i Edvard Munchs fotspor, med en historisk og panoramisk fottur gjennom høyfjellet og ned til Vågå, bygda til Munchs fedreslekt. Denne turen er kjennetegnet med fine stier, grusveier samt kulturelle severdigheter, slik at du kan komme i kontakt med Munchs mange sider: mannen, kunstneren, naturelskeren.

“Jeg må gå til fjells for å gjenopprette kreftene mine”

Høydepnukter

  • Vandring med fin utsikt
  • Kultur i Munchs fotspor
  • Lokal mat

Inkludert

  • Buss fra/til Oslo
  • Bagasjetransport
  • Overnatting x 4
  • Middag, 3 retters x 4
  • Frokostbuffet x 4
  • Matpakke x 2
  • Inngang Ullinsvin Museum
  • Inngang Vågå kirke

Sesong og Priser 2024

Juni – August
– daglige avganger
 

Første ankomstdag: 25.06.2024
Siste ankomstdag: 17.08.2024

Pris:
1 person i dobbeltrom:
Kr.  11.600

Singelrom supplement:
Kr. 3.400

Kart

Her ser du et oversiktskart over turen. Svart er bussreise og rød er vandrerute.

Dag for dag

Om turen

Munch-stigen startar i Bessheim, dit Edvard Munch kom med båt over Sjodalsvatnet på vandringa frå Sikkilsdalen til Vågåmo. Langs Munch-stigen går du i Edvard sine fotspor frå fjellet og ned til bygda. Undervegs blir du både betre kjent med personen og kunstnaren Edvard Munch, og opplever interessante natur- og kulturminne. Frå Bessheim er Munch-stigen 53,9 km fram til Vågåmo. 

Stien knytter saman etablerte opplevingar som Hulderstigen, Stuttgongfossen Naturreservat, Ridderspranget, Blessomkalvkveet, Heimfjellet, Kveom grenda-stig, Vågåkyrkja, Munch-vandringa i Vågåmo sentrum med høyreespelet «Oldemors portrett» i 3 etablerte lyddusjer og Galleri Ullinsvin med Prestegårdshagen og Cafe Edvard.

Bessheim Fjellstue, Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend og Vågå Hotell står klare til å ta imot deg som vandrar. Dei tek vare på Munch sin lidenskap for det gode «hotell-måltid», og har utvikla ein meny basert på oppskrifter frå Fru Christine Storm Munch si kokebok (Edvard Munch si oldemor).

Undervegs blir du betre kjend med personen og kunstnaren Edvard Munch. Det er sett opp 22 informasjonstavler langs stigen som gir deg kunnskap om kunsten og livet til kunstmålaren.

Dag 1

Turen starter med busstur fra Oslo og inn til Jotunheimen.

Gi oss beskjed dersom du ønksker å starte fra et annet utgangspunkt. (Dette kan medføre andre kostnader).


Transport:
Buss Oslo – Bessheim Fjellstue

Overnatting: Bessheim Fjellstue

Måltider: Middag

Dag 2

Idag vil du vandre fra Veobroa til Lemonsjø Fjellstue. Du starter med å ta bussen fra Bessheim Fjellstue til Veo Bru hvor du får utforske den norske naturen som har inspirert kunstnere og enkle friluftsentusiaster. Pust inn den friske fjelluften, la øynene se på naturen og nyt et velfortjent måltid på reisemålet ditt!

Transport

Buss fra Bessheim til Veo Brua (9.40 – 10.00)

Vandre fra Veo Brua til Lemonsjø
Distanse: 17 kilometer, ↑ 500 meter

 

Overnatting: Lemonsjø Fjellstue

Måltider: Frokost, matpakke og middag

Dag 3

Etter en velfortjent hvil i høyden på fjellet, våger du deg i dag igjen ut i villmarken, med fotturen fra Lemonsjø til Vågå. Turen starter langs vannet Lemonsjø, for så å gå en stigning på grus og noe sti, før du til slutt tar nedstigningen til Vågå, forfedres hjem til familien til maleren Edvard Munch.

Vandre fra Lemonsjø til Vågå
Distanse: 17,5 kilometer, ↑ 550 meter

Overnatting: Vågå Hotell

Meals: Frokost, matpakke og  middag

Dag 4

I dag vil du begi deg ut på de skjulte sporene til Munch, ved å utforske landsbyen Vågå og dens kultursteder på en rundtur. Med start fra Lie-hjørna går ruten til Vågå kirke, over kirkegården og mot Ullinsvin – en gammel prestegård – før du tar siste sving til Jutulheimen – et friluftsmuseum. Ikke bekymre deg for å gå deg vill, ruten er godt merket, og besøkende kan navigere på ruten ganske enkelt.
Hvert stopp på Munch-turneen inneholder en episode av stykket «Oldemors portrett» («Bestemors portrett»); ved hjelp av en «lyddusj» kan besøkende følge Munch mens han vandrer i Vågås gater.

Kulturell vandring i Vågå
Distanse fra 1.5 km

Vågå kirke
Den opprinnelige Vågå kirke regnes som en av de eldste kirkene i Norge. Kirken ble bygget mellom 1100 og 1130 og erstattet av dagens kirke i 1627, og er kjent for sitt vakre interiør med malerier av Henning Munch, døpefonten i Kleberstein og den rikt dekorerte altertavlen.

Ullinsvin museum
I fotsporene til Munch er Ullinsvin Museum en stor kultursatsing for at Vågå skal beholde sin plass som et miljø for kunstopplevelser, kreativ utvikling og minneverdige mennesker-til-folk-møter for både profesjonelle og amatører, store og små.

Et av høydepunktene i Ullinsvin er Prestegardhagen, som består av urtehage, staudebed, rosebed, fjellhage, samt ulike trær og busker. Omtrent hvordan hagen fremsto da Munchs oldemor Christine Storm Munch passet hagen på 1700-tallet.

Overnatting: Vågå Hotell

Måltider: Frokost og middag

Dag 5

Etter 4 spennende dager i Munchs fotspor er det på tide å ta bussen fra Vågå i retning Oslo (enten Flyplassen eller bussterminalen) og forlate den norske åpne naturen og det pittoreske landskapet for å reise hjem. Etter mye tid i villmarken, er det trygt å si at våre gjester vil dra med en hel bagasje av følelser og ny inspirasjon, ikke lett å glemme!

Transport
Buss Vågå – Oslo Airport/Bus Terminal

Måltider: Frokost

Praktisk informasjon

Nedenfor finner du praktisk informasjon om denne turen. Finner du ikke det du leter etter? Se vår side med ofte stilte spørsmål, eller send oss ​​en e-post – vi hjelper deg!

Viktige detaljer

For å nyte ditt tureventyr i fjellområdene fullt ut, er det viktig å kle seg riktig for værforholdene og lokale temperaturer. For en komfortabel og hyggelig opplevelse anbefaler vi å bruke varme, vanntette klær, gode tursko, solkrem og solbriller.

Alle er velkomne til å bli med på dette tureventyret, uansett erfaring.

Bagasjetransport

Vi sender bagasjen din fra hytte til hytte, så du trenger kun å ta med deg en dagstursekk.

 

Overnatting

På alle hotellene vil du få dobbeltrom med toalett og dusj på rommet. (Ekstra kostnad for enkeltrom).

Bessheim Fjellstue
Bessheim har en sentral beliggenhet langs rv 51, Nasjonal naturskjønne rute over Valdressflya. På Bessheim har familien tatt imot gjester siden 1890. De har rom, hytter og leiligheter, og serverer måltider fra tidlig morgen til sent på kveld hver dag.

Lemonsjø Fjellstue
Lemonsjøen fjellstue og hyttegrend byr på en rolig og rolig atmosfære omgitt av fantastisk naturlandskap. Luften er skarp og ren, med lyden av fugler og dyreliv som gir et fredelig lydspor. De koselige rommene og hyttene og den varme gjestfriheten til personalet sørger for et komfortabelt og avslappende opphold.

Vågå Hotell
Ideen om et unikt boutiquehotell er unnfanget av kjærlighet til alt bygda og fjellheimen rundt Vågå har å by på. Her får du en seng å sove i og frokost og middag.

SOV Lodge tilbyr 10 unike hotellrom, en historisk stue med peis, to moderne kjøkken og en romslig stue med terrasse. I lodgen finner du både innbydende fellesarealer og unike hotellrom designet for avslapning, inspirasjon og oppladning.

Måltider

Alle restauranter tilbyr mat basert på lokale råvarer. Til frokost blir det buffet. Her må du også lage deg matpakke (Bessheim og Lemonsjø) som du tar med for dagen. Det vil også være mulig å fylle en termos. Middag vil bli servert på ettermiddag/kveld.

Rute

Ved bestilling av turen vil vi sende deg en turbeskrivelse. Stien er godt merket. Du vil vandre på grusvei og noen fine stier. 

Vanskelighetsgrad

Enkelt (+)

Kilometer: opptil 10 kilometer
Stigning: 500 meter
Terreng: Fine stier som kan ha kortere partier som er ulendte og bratte.

Alle med normal fysisk form kan delta uten problemer. Turene er vanligvis rundt 2-4 timer. Terrenget er lettgått og uten store stigninger. Turen krever ikke noe spesialutstyr.

(+) Denne spesielle turen fikk lengre distanser, opptil 17,5 kilometer hver av dagene.

Utstyrsliste

Når du bestiller hos oss, vil vi gi deg en pakkeliste for å sikre at du har alle nødvendige klær og utstyr.

Transport

Reise grønt. Nyt turen fra storbyen mot Valdres og Jotunheimen! Ekspressbussene tar deg rett fra hovedstaden til hjertet av Norge. På veien passerer du fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har strømuttak med USB-ladere og toalett.

Opplev bekvemmeligheten av å velge mellom ulike avgangstider og reisemål langs våre ekspressbussruter. Del reiseplanene dine med oss, så tar vi oss av arrangementene, og sikrer deg en stressfri opplevelse.

Oslo Bussterminal- Bessheim
08.30 – 15.20 (god tid i Fagernes)
10.20 – 15.20 (ikke tilgjengelig alle datoer)
12.20 – 17.30 (ikke tilgjengelig alle datoer)

Vågå til Oslo Lufthavn/Bussterminal
12.45 – 17.25/18.20
Andre avganger kan også være mulig

You may also like