Foto: xxxx

Mjølkevegen: avstikkere med Birgit (4 dager)

Bli med Jotunheimen Travel og Birgit Haugen, forfatteren av den populære boken Mjølkevegen med avstikkere, på en unik sykkelopplevelse. Sammen med Birgit tilbyr vi guidede sykkelturer over en langhelg der du kan utforske noen av hennes favorittruter og oppdage de skjulte skattene i Mjølkevegen-området.

 

Høydepunkt

 • Sykkel langs vakre fjell- og stølslandskap
 • Koselige fjellstuer med god lokalmat
 • Båtcruise blant majestetiske fjell
 • Fottur-avstikkere på overnattingssteder
 • Lommekjent guide med stor sykkelglede

Inkludert

 • Busstransport fra/til Oslo
 • Bagasjetransport
 • Overnatting inkl. håndklær og sengetøy
 • Fokost, lunsjpakke og middag
 • Detaljert turbeskrivelse
 • Guide inkludert

Sesong

Juni – september

Mjølkevegen med Birgit

Forfatteren og sykkelentusiasten Birgit Haugen har valgt ut sine favorittsykkelruter, og tilbyr guidede turer som lar deg utforske skjulte perler i Mjølkevegen-området. Birgits bok Mjølkevegen med avstikkere har blitt kjempepopulær, og nå kan du oppleve Mjølkevegen-området med forfatteren selv. Det er få ting som er bedre enn en ekte Norgesferie, og nå kan du oppleve et av Norges vakreste områder på to hjul!

Birgit inviterer deg med på et sykkeleventyr der du kan få oppleve noen av de beste turene som avviker fra hovedruten rundt Mjølkevegen. Med disse nøye utvalgte turene vil du få en unik og spennende opplevelse, ledet av en kunnskapsrik og fremoverlent guide som er en ekspert på sykkelopplevelsene i Mjølkevegen-området. 

Mjølkevegen er et av Norges aller fineste områder for sykling, og er et ekte paradis for sykkelglade mennesker. Her kan du ta del i en nydelig, aktiv sykkelferie på fire dager, der du får oppleve flotte turer hver dag guidet av en entusiastisk og kunnskapsrik guide. 

På denne langhelgen brukes Kamben Høyfjellshotell på Golsfjellet som utgangspunktet. Fra dette flotte overnattingsstedet er det mange gode muligheter for unike og vakre sykkelturer, i tillegg til mange flotte fjell- og vandreturer i området. Det er mange gode naturopplevelser som venter deg i Valdres, både på sykkelen og til fots! 

Birgit leverer ekte sykkelglede, og inviterer til flotte opplevelser i fjellområder som er perfekte for sykling. Birgits utvalgte sykkelruter tar deg med på både fjellveier og stier som gir flotte og varierte opplevelser. Hun tar deg med på både enklere og mer krevende sykkelturer, og her er det mye fint å se mens dere sykler. Det vil være mange muligheter til å få med seg livet langs veien, siden du vil sykle forbi både tradisjonelle støler og dyr som gresser. 

I løpet av langhelgen vil Birgit guide deg rundt noen av de beste sykkelveiene rundt Mjølkevegen. Helgen begynner med busstransport fra Oslo til Valdresområdet, og du får nyte en koselig tur fra storbyen til fjellet med Valdresekspressen. 

Den første sykkelturen Birgit tar deg med på er en rundtur til Tisleidalen, og dette er rute 1 i Mjølkevegen med avstikkere. Det er en utfordrende rute med bakker som passer best for erfarne syklister som er forberedt på mer krevende sykling. Dette er en populær rundtur, og ruten tar deg langs stille veier som gjør det mulig å nyte den flotte naturen og fjellandskapet rundt deg. 

Den neste dagen vil Birgit guide deg på en rute langs Revulen og Panoramavegen. Denne sykkelturen er oppført som rute 9 i Birgits bok, og er moderat vanskelig. Denne turen vil la deg utforske Revulen, et svært vakkert område med mange flotte naturopplevelser å by på. Ruten involverer også Panoramavegen med den nydelige panoramautsikten som inspirerte veinavnet. Dette er en rolig og fin strekning med lite biltrafikk. 

I løpet av langhelgen sykler vi også Einarset turen, som er oppført som rute 3 i Mjølkevegen med avstikkere. Dette er en kort sykkelrute som de fleste syklister kan være med på, og den er derfor veldig grei for familier. Det er en hyggelig tur der du vil sykle langs trivelige små stier og fjellveier. På denne kortere turen kan du sykle rolig og nyte den vakre fjellnaturen på Golsfjellet i tillegg til den nydelige utsikten. 

 

Dag for dag

Dag 1: Oslo - Kamben

Buss: Valdresekspressen fra Oslo

Nyt turen fra storbyen mot Valdres og Jotunheimen! Ekspressbussene tar deg rett fra hovedstaden, til hjertet av Norge. På veien vil du passere fjell, daler, elver, og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB-ladere og toaletter.

Overnatting: Kamben

Her kan du oppleve en drømmenatt i himmelseng! I historisk stil med lune tømmervegger, rosemaling og bonderomantisk atmosfære.

Dag 2: Tisleidalen

Vandretur: Besseggen (Memurubu → Gjendesheim)

Sykkeltur: Tisleidalen rundt

Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Tid: 3-5 timer
Avstand: 44 kilometer
Stigning: 675 meter

Den populære rundturen rundt Tisleidalen byr på det meste du kan ønske på en god sykkeltur. Turen går langs den stille og frydefulle naturen. Du vil nok møte flere sauer, krysse elver, og kan nyte den frodige naturen og fjellandskapet.

Overnatting: Kamben
Her kan du oppleve en drømmenatt i himmelseng! I historisk stil med lune tømmervegger, rosemaling og bonderomantisk atmosfære.

Dag 3: Langestølen – Revulen – Panoramavegen

Sykkeltur: Langestølen – Revulen – Panoramavegen

Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 2-4 time(r)
Avstand: 32 kilometer
Stigning: 447 meter

Strekningen byr på mindre biltrafikk, men en heller større sjanse å treffe på de lokale innbyggerne. Da tenker vi på både sauer og kuer, som det er masse av i området. Turen er listet som tur nummer 9 i boka “Mjølkevegen med avstikkere”.

Overnatting: Kamben
Her kan du oppleve en drømmenatt i himmelseng! I historisk stil med lune tømmervegger, rosemaling og bonderomantisk atmosfære.

 

 

Dag 4: Golsfjellet - Oslo

Sykkeltur: Einarsetrunden
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 1 time
Avstand: 13 kilometer
Stigning: 260 meter

Einarsetrunden er en trivelig tur på stier og fjellvei. Denne flotte sykkelruten er hyggelig og enkel for både nybegynnersyklister og barnefamilier, og passer også for erfarne syklister som ønsker en flott, rolig sykkeltur i vakker natur. Markblomster, fuglekvitter og fine utsiktspunkt er noe av det du finner langs veien på denne runden. 

Buss: Valdresekspressen til Oslo

Nyt turen hjem fra fjelleventyret. Ekspressbussene tar deg rett fra Jotunheimen og Valdres tilbake til byen. På veien vil du passere fjell, daler, elver og vakre gårder. Bussene har gratis WiFi, strømuttak med USB ladere og toaletter.

Praktisk informasjon

Under vil du finne praktisk informasjon som omhandler denne turen.
Finner du ikke det du leter etter? Se vår side ofte stilte spørsmål, eller send oss en mail – vi hjelper deg!

Transport

Reisen inkluderer all transport til/fra Oslo, og mellom overnattingssteder.

Måltider

Turpensjon inkluderer frokost, matpakke og middag. Ønsker du annen drikke til middagen eller snacks/sjokolade på turen, kan dette kjøpes på hyttene. Det er mulig å fylle termos med varm drikke (mot betaling) og drikkeflasker med vann (gratis) på alle overnattingsstedene.

Overnatting
 • Dag: 1 – Kamben
 • Dag: 2 – Kamben
 • Dag: 3 – Kamben
Pakkeliste

Du vil trenge en lett ryggsekk for dagsturene, gjerne på mellom 20 og 30 liter. En vanntett «duffelbag» for resten av bagasjen er anbefalt. Bagasjen blir flyttet fra sted til sted og kan være utsatt for regn og øvrige elementer under transporten.

Ullsokker, tynne
Ullundertøy eller sporstundertøy
Regn, og vindtett jakke og bukse
Skjorte, eller genser av ull eller fleece
Regn, og vindtett jakke og bukse
Lue
Buff/skjerf
Vanter/sykkelhansker 
Sykkelshort/bukse
Shorts
T-skjorte
Innendørs fottøy
Ekstra undertøy
Ekstra innendørs bukser

Toalettsaker
Toalettpapir og tette papirposer
Poser til søppel
Gnagsårplaster

Termos og vannflasker
Sitteunderlag
Kamera
Mobil
Ladebank
Solbriller
Solkrem

Til selvguidede sykkelturer:
Kart og turbeskrivelse 
Kartapp på mobil – f.eks Norgeskart
Liten førstehjelpspakke

 

Sykkel

Du kan gjerne ha med din egen sykkel om du har, eller du kan leie en sykkel hos oss.

Alle syklene vi leier ut er terrengsykler med frontdemper som er godt tilpasset til de grusveiene du kommer til å sykle på. Du kan velge mellom vanlig sykkel eller el-sykkel. Ønsker du å sykle Mjølkevegen Nord, er det kun mulig å leie el-sykkel. Det er inkludert hjelm og reperasjonskit i leien. Når du er kommet frem til ditt siste overnattingssted tar vi hånd om sykkelen for deg. 

Har du egen sykkel du ønsker å ha med? Veiene langs Mjølkevegen og Tour de Dovre består i hovedsak av grusveier med noen partier sti og asfalt. Vi anbefaler en såkalt hardtail, altså en terrengsykkel med frontdemper. Vi anbefaler dekk med litt bredde og gode knaster. El-sykkel er utrolig fint å sykle Mjølkevegen med, da får du energi nok til å nyte turen, og de fine omgivelsene rundt deg. Vi anbefaler også å ha med mini verktøysett, lappesaker til dekk, og mini sykkelpumpe. Da har du mulighet for å kjapt komme deg videre hvis skaden skulle skje.

Det må taes forbehold om fullt bagasjerom på bussen, spør oss derfor om sykkeltransport ved booking.

Se flere av våre sykkelturer