Indre Ofredal (1-2 dager)

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Indre ofredal ligger dypt inne i Sognefjorden, omgitt av nydelig natur and flotte turområder. En natt eller to på Indre ofredal er er en fin måte å oppleve området rundt Årdal og for å nyte en avslappende ferie.

Indre Ofrdeal var i gamle dager en gård, men da svartedauen kom til Norge ble gården lagt for øde. Familien som etter hvert tok over gården er den samme som driver stedet i dag. Etter en renovasjon med stor hjelp fra frivillige er Indre Ofredal i dag en unik overnattingsplass med koselig rom, hyggelig vertskap og fantastisk utsikt og beliggenhet.

Enten Indre Ofredal er hoveddestinasjonen eller en del av en større ferie er det absolutt verdt å ta turen! Utforsk området rundt, som for eksempel Bøttejuvet i Vettisriket, og slapp av med utsikt over fjorden.

Denne turen kan også bli kombinert med en overnatting på Vetti Gård

Overnatting, mat og drikke inkludert:

  • All overnatting inkludert
  • Mat serveres på overnattingsstedene og er inkludert
  • «Matpakke-pensjon» med 3 måltider om dagen inkludert i prisen. Du finner mer informasjon her.

Agenda:

  • Dag 1: Ankomst Indre Ofredal
  • Dag 2: Vandretur i området
  • Dag 3: Vandretur i området og hjemreise (Add-on)

Overnatting

  • 1-2x Indre Ofredal

Indre Ofredal

 
 
 

Fra tidlig på 1800-tallet og frem til andre verdenskrig, var dette fjordsamfunnet et travelt og viktig industriområdet, da elvene og vassdragene dannet grunnlag for vann- og sagmøller. Dette er igjen vitnet på Norges lange tradisjon på å være en hydroenerginasjon. I tillegg var/er de frodige bjørkeskogene godt råmaterialt for treprodukter. Det finnes også hvit granitt i området, og på Grand hotell i Oslo finnes det hvit granitt fra nettopp Indre Ofredal.

I dag bærer hele stedet preg av fortidens industri, noe som lager en helt unik atmosfære. På vandring rundt på plassen kan du se at de gamle bygningene, sag- og vannmøllene ser helt like ut som de gjorde i gamle dager. Du kan også få en guidet tur med historiefortelling for å lære mer!

Kjøre til Indre Ofredal

Kjøreturen til Indre Ofredal er et kapittel for seg selv. Du kjører via Øvre Årdal, gjennom Seimsdalen og til slutt gjennom ofredalstunnelen, verdens bratteste tunnel (15,5 %). Den aller siste strekningen tar deg langs en skogsvei gjennom bjørkeskogen ned til fjorden.

Loading…

Dag på Piltingsrud gård

Ønsker du å komme deg ut av byen og tilbringe en dag på en tradisjonell gård? Da er du kommet til riktig sted! Piltingsrud gård ligger i vakre omgivelser i Begnadalen, ca 2 timer fra Oslo. Her kommer man tett innpå det tradisjonelle gårdslivet og får møte en rekke av de skjønne dyrene; geiter, lamaer, […] Les mer