Uranostind: Isbretur

Dele:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Uranostind

Uranostind (2,157 m.o.h.) er et ikonisk fjell og omtales ofte som det vakreste fjellet i Jotunheimen. Den karakteristiske spisse toppen og isbreene som ligger ved siden av,  er synlig fra langt hold. Dette er en spennende og mangfoldig tur hvor du får oppleve alt fra å vandre på eggen av Uranostind til gå, klatre og kløyve ut på isbreen. Utsikten er rett og slett fantastisk! 

Denne turen er krevende og passer kun for de som har erfaring fra lignende aktiviviteter og som er er god fysisk form. På denne turen er det en erfaren og lokal kjent guide som sørger for at det blir en trygg og fin tur. Det må også nevnes at været i slike høye terreng skifter svært fort, selv om sommeren og at det kan hende det er snøstorm.

Turbeskrivelse

  • Vanskelighetsgrad: Krevende
  • Distanse: 16,1 kilometer
  • Høyde: 2 157 m.o.h
  • Varighet: 9 timer

Turen starter på Eidsbugarden. Sammen med guiden kjører dere til Koldedalen. Herfra går forbi Urdadalsvannet på veien videre innover Koldedalen. Når man når isbreen blir det en kort stopp for å tilpasse utstyr før turen fortsetter til Uraknatten og stigningen til Uranostind.

Dette er en dagstur, men det er mulig for overnatting på Fondsbu DNT kvelden før turen (se add-on). Da kan du ankomme dagen før og såise middag på Fondsb. Dagen etter blir det frokost og matpakkesmøring før oppmøte kl 8:00 for å dratil Koldedalen hvor turen går fra. 

Loading…