Topptur – Østre Torfinnstind

Dele:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Om Østre Torfinnstind

Østre Torfinnstind er den høyeste av fjellet Torfinnstindanes tre topper. Med sine 2119 meter over havet, stiger den majestetiske fjelltoppen opp i himmelen og rager over Torfinnsbu, og kan ses fra de fleste fjell i det sørlige Jotunheimen. Turen er av det mer utfordrende slaget, og krever at du er i god fysisk form. Men, turen er vel verdt ”strevet”, hvilket du vil erfare så snart du når toppen. For i tillegg til fantastisk utsikt over de spektakulære omgivelsene, kan man på en klar dag se nesten helt til Oslo. Her er sjansene for et blinkskudd og en god selfie store, så glem for all del ikke kamera!

Det majestetiske fjellet med sine tre topper ligger i den sørlige delen av Jotunheimen, ved Bygdins (innsjøen) bredder, i Vang kommune. Den enkleste måten å komme seg dit, er ved å ta Bitihorn-båten fra Bygdin og hoppe av på Torfinnsbu.

Toppturen tar alt fra tre til fem timer (ikke medregnet pauser), og kan fint gjennomføres som en dagstur. Fra Bitihorn-båten legger til kai i Torfinnsbu kl 09:50 har du litt over 6,5 timer på deg, før du må være tilbake for returen til Bygdin.

Beskrivelse

Fra Torfinnsbu starter stigningen oppover mot fjellet mer eller mindre direkte. Turen opp til toppen er bare tre kilometer lang, hvilket vil si at turen er seks kilometer lang totalt med returen, som går i samme trasé tilbake. Turen går imidlertid over hele 1059 høydemeter meter, noe som gjør den ganske krevende.

Fra Torfinnsbu starter du med å følge den merkede stien mot Gjendebu opp Torfinnsdalen, til der terrenget flater ut noe. Her svinger du til venstre inn på en umerket sti, som leder deg opp til den bratteste delen av ruta, og inn i en renneformasjon. Det er her det kan bli utfordrende, både fordi det i noen områder må klyves, og fordi det å finne den rette renna som fører deg til toppen kan være vanskelig. Det er enkelte renner som ikke vil føre deg noe sted, og det er andre som tar deg til toppen, men som kan medføre en vanskeligere oppstigning enn nødvendig. Spesielt når det er dårlig sikt i området er det fort gjort å gå feil vei. 

Agenda (Dagstur)

  • 08:45 Buss fra Beitostølen tilgjengelig som tillegg
    (ikke inkludert og må legges til under bestillingen)
  • 09:05 M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu
  • 09:50 Topptur og vandring fra Torfinnsbu til Østre Torfinnstind
  • 16:30 M/B Bitihorn fra Torfinnsbu til Bygdin
  • 17:15 Ankomst tilbake på Bygdin hotell
  • 17:50 Buss tilbake til Beitostølen tilgjengelig som tillegg
    (ikke inkludert og må legges til under bestillingen)

Hvem turen passer for

Ettersom denne turen er krevende, og det å finne riktig ”renne” å følge opp til toppen er viktig, bør turen kun gjennomføres ledsaget av en erfaren, sertifisert guide, med nødvendig utstyr og erfaring.

Å legge ut på denne turen på egenhånd anbefales kun for svært erfarne fjellfolk. Vi har derfor turer med godt sertifiserte guider og alt utstyr inkludert.

Når bør man reise?

Ettersom den enkleste måten å komme seg til Torfinnsbu er med båt, er sesongen for denne turen mellom slutten av juni og midten av september, som er da Bitihorn-båten går.

Å gjennomføre turen om vinteren er ikke umulig. Det kan imidlertid være farlig å ferdes i området på snø og is, på grunn av risikoen for snøskred og raskt skiftende værforhold.

Book din tur til Torfinnstind nå:

Loading…

Sjekk ut alle våre andre utflukter.