Topptur – Nørdre Kalvehølotinden

Dele:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Om Kalvehølotinden

Fjellet Nørdre Kalvehølotinden er med sine 2019 meter over havet den sørligste av Norges 2000-meterstopper. Navnet til tross, er fjellet i realiteten også den sørligste av Kalvehølotindene. Fjellet er en del av det ti kilometer lange fjellmassivet Kalvehøgde, som består av ti topper over 2000 meter, deriblant Vang og Valdres høyeste fjell, Vestre Kalvehøgde (2208 moh). Nørdre Kalvehølotinden ligger like vest for Søre Kalvehølotinden og like øst for Torfinnstindane, og byr på spektakulær utsikt mot de trolske nabotoppene til Torfinnstindane, og den majestetiske Jotunheimen i nord. Toppen ligger en fin gåtur fra Torfinnsbu, er ikke alt for krevende, og passer derfor for de aller fleste. Turen byr på relativt bratt stigning, og noe klyving i enkelte områder, men man kan fint ta seg til toppen uten klatreutstyr.

Nørdre Kalvehølotinden ligger i Gjendealpene i den sørlige delen av Jotunheimen, på nordsiden av Bygdins (innsjøen) bredder, i Vang kommune. Den enkleste måten å komme seg dit, er ved å ta båten M/B Bitihorn fra Bygdin (stedet) og hoppe av på Torfinnsbu.

Beskrivelse

Fra Torfinnsbu er turen opp til Nørdre Kalvehølotinden omtrent fire kilometer lang, litt avhengig av hvilken rute man velger. Turen går over 970 høydemeter og byr på bratt klyving i flere partier, men det er ellers forholdsvis greit å ta seg fram. Returen til Torfinnsbu går samme vei ned som opp, og til sammen blir ruta dermed på rundt 8 kilometer.

Toppturen tar fra fire til seks timer, og kan gjennomføres som en dagstur. Fra Bitihorn-båten legger til kai på Torfinnsbu kl 09:50 har du litt over 6,5 timer på deg, før du må være tilbake for returen til Bygdin. Skulle det imidlertid vise seg utfordrende, er det gode overnattingsmuligheter på Torfinnsbu.

Petter Olsen
Petter Olsen
Petter Olsen
Petter Olsen
Petter Olsen
Petter Olsen
Petter Olsen

Agenda (Dagstur)

  • 08:45 Buss fra Beitostølen tilgjengelig som tillegg
    (ikke inkludert og må legges til under bestillingen)
  • 09:05 M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu
  • 09:50 Topptur og vandring fra Torfinnsbu til Nørdre Kalvehølotinden
  • 16:30 M/B Bitihorn fra Torfinnsbu til Bygdin
  • 17:15 Ankomst tilbake på Bygdin hotell
  • 17:50 Buss tilbake til Beitostølen tilgjengelig som tillegg
    (ikke inkludert og må legges til under bestillingen)

Hvem passer turen for?

Selv om turen opp til toppen byr på noe klyving i bratt terreng, er oppstigningen generelt grei, og toppen bør være tilgjengelig for de aller fleste – både voksne og litt fjellvante barn.

Denne “snille” toppen er også et godt alternativ for de som vurderer å begi seg opp på den mer utfordrende naboen i vest, Østre Torfinnstind, men som mistenker at den kan bli litt vel utfordrende. Nørdre Kalvehølotinden byr på minst like flott utsikt, ikke minst til sine majestetiske naboer.

Når bør man reise?

Ettersom den enkleste måten å komme seg til Torfinnsbu er med båt, er sesongen for denne turen mellom slutten av juni og midten av september, som er da Bitihorn-båten går.

Book turen din til Kalvehølotinden her:

Loading…

Sjekk ut alle våre andre utflukter.