Topptur – Torfinnstindtraversen

Utgangen på første av tre rappeller ned fra Mitre Torfinnstind, bilde av Ståle Rudiløkken
Utgangen på første av tre rappeller ned fra Mitre Torfinnstind, bilde av Ståle Rudiløkken
Loading…

Turen over de tre Torfinnstindene, hhv Østre Tofinnstind (2120 moh), Mitre Torfinnstind (2112 moh) og Vestre Torfinnstind (2095 moh), har tilnavnet Torfinnstindtraversen og er en tur med til dels luftig og utsatt tinderangling.

Torfinnstindtraversen byr på fantastisk panorama utsikt over Jotunheimen, samt en mestingsfølelse uten like etter å ha besteget disse 3 gigantene! Turen inneholder blant annet 4 luftige rappeller (nedfiring med tau) og partier med enkel, med luftig klatring/klyving.

Både rappellene og klatringen ledes og assisteres av erfaren fjellfører, men utføres likevel av den enkelte turdeltager. Det er derfor behov for at hver turdeltager har et minimum av ferdigheter, også for at vi skal unngå for mye venting underveis. Før turen må derfor hver enkelt innestå for at man kan å rapellere, herunder innfesting og innbinding i tau, bruk av klemknute, samt selve rapelleringsteknikken.

Dersom man ikke, med hånden på hjertet kan si at man kan dette, gjennomfører vi kurs kvelden i forveien som setter deltagerne inn i det de trenger for å få en fin tur over traversen. Turdeltagere som har erklært at de kan det ovenfornevnte, men som ved kontroll ikke har tilstrekkelige ferdigheter, vil kunne nektes å bli med på turen, uten refusjon av innbetalt turavgift.

Torfinnstindtraversen er satt opp i samarbeid med Jotunheimen Mountaineering. For en enklere tur kan vi anbefale Østre Torfinnstind.
Sjekk ut alle våre andre utflukter.

Sharing is caringShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email