Fjell eventyr: 2 dager ridetur

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Bli med på ridetur i området rundt Beitostølen, i villmarken rundt Jotunheimen og Langsua nasjonalpark. Hjemlandet til Jotun og troll!

Dette er den perfekte friluftsopplevelsen for de som ønsker å oppleve mer enn bare en dagstur med hest på fjellet.

Kanskje dette er din og din familie sin første ride tur med overnatting? Det er også en perfekt tur til å dra på et eventyr med venner, familie, kollegaer eller din partner. Nivået og farten på turen blir tilpasser erfaringen og de ulike deltakerne. Så her er det bare for store og små, med og uten erfaring å melde seg på.

Om du ikke har 2 hele dager å sette av har vi har også en kortere dagstur.

Overnatting, mat og drikke inkludert:

 • Overnatting på stølen er inkludert
 • Mat serveres gjennom hele turen
 • «Matpakke-pensjon» med 3 måltider om dagen inkludert i prisen. Du finner mer informasjon her.

Transport:

 • Transport tur-retur Oslo kan legges til som tillegg ved bestilling.

Bagasjetransport:

 • Ta med en mindre sekk som dagsbagasje som kan brukes på turen.
 • Større bagasje kan oppbevares på Myhre Gård til dere er tilbake fra turen.

Agenda:

 • Dag 1: Ankomst til Myhre Gård og riding til stølen
  • 08:40: Transport fra Oslo Bussterminal tilgjengelig som tillegg.
  • 12:40: Enkelt måltid med mat og drikke ved ankomst til Myhre Gård.
  • Sjekk av utstyr, klær og klargjøring til ridningen. Introduksjon og møte med hestene.
  • Ridning til stølen, med stopp underveis.
  • Middag og overnatting på stølen.
 • Dag 2: Ridning tilbake til gården
  • Frokost med lunsj boks.
  • Ridetur ned mot gården.
  • Stop og lunsj underveis
  • Buss fra Myhre Gård tilbake til Oslo bussterminal tilgjengelig som tillegg ved booking.
   (Søndager: 16:15 → 20:17, onsdager: 18,15 → 20.09)

Rideturen starter på Myhre Gård, like utenfor Beitostølen. Deretter fortsetter turen innover fjellandskapet mot stølen. Langs veien vil du få oppleve fantastisk utsikt over både Jotunheimen og Langsua nasjonalpark.

Gjennom hele våren og sommeren er det er fantastisk landskap med mye ulike blomster og planter. Noe som gir en kontrast mot snøen som ligger igjen i fjellområdet på våren. Utover mot September og høsten kommer de vakre høstfargene frem og gir en frist utsikt over fjellene med snøkledde fjelltopper.

Myhre Gård
 
Myhre Gård
 
Myhre Gård
 
Myhre Gård
 
Myhre Gård
 

Turbeskrivelse

En erfaren guide vil møte og ønske deg velkommen ved ankomst til Myhre Gård. Guiden vil også hjelpe til med å pakke og gjøre klar pakningen til hestene. Etter litt instruksjoner og å ha funnet en passende hest til din størrelse og rideerfaring, vil det bli litt tid til å bli kjent med hesten og gjøre de siste forberedelsene.

Guiden vil også informere om turen i sin helhet og svare på de ulike spørsmålene gruppen har. Deretter er det klart for å komme seg opp på hesteryggen og sette ut på nye eventyr.

Under turen blir det stopp for å sørge for at hestene får litt snacks og kose seg med. Samtidig med at gruppen får seg et varmt måltid og noe varmt å drikke.

Guiden svarer gjerne på alle spørsmål du måtte ha om hester eller lokal området. Som regel har de også flere gode historier på lur om både området og historien. Rideturen ender på en tradisjonell støl og gårdsområdet. Det er også her som vi overnatter. Det finnes ingen strøm på stølen, men en peis, stearinlys og masse god atmosfære.

Etter en lang ridetur er dette den perfekte plassen for å nyte en rolig kveld og se hestene gresse ute i naturlandskapet.

Neste dag begynner med frokost på stølen, før hestene skal stelles og gjøres klar til turen tilbake til gården. Utflukten er tilpasset gruppen og fordelt slik at alle får en god opplevelse. For erfarne ryttere økes tempo og for ryttere som ønsker en roligere tur er det fullt mulig. Pass derfor på å legg inn ditt rytter-nivå når du booker utflukten.

Del erfaringen, og bli med til fots!

Om du ønsker å dele opplevelsen med familie og venner, men usikker på om hesteridning er noe for deg. Da har du mulighet til å bli med til fots og ta del i de øvrige aktivitetene som normalt.

Bra å vite

Våre erfarne guidene vil gi barna en god grunnleggende informasjon om hvordan man starter og stopper, samt styrer hesten før turen starter. Eldre barn, de med noe erfaring og voksne kan ri alene. Yngre barn, og uerfarne ryttere må ha noen leder hesten. Dette kan være foreldre, eller en av guidene. Foreldre vil få en innføring i hvordan man leder hesten trygt. Om du ønsker å ri selv, men ønsker assistanse til å lede dine barns hester, vennligst legg inn informasjonen under bestillingen.

Loading…

Sjekk ut alle våre andre utflukter.

Vandretur i Vettisriket

Velkommen til Vettisriket, en skjult skatt der fjell-Norge møter fjordene. Reis med bil til Hjelle, og ta en rask titt på Hjellefossen før du begynner vandringen gjennom Utladalen til Vetti Gard og Vettisfossen, Norge’s høyeste beskyttede vassdrag. Dette er en lett og veldig fin tur med nydelig natur i Jotunheimen.  Opplev den eventyraktige og magiske […] Les mer

Opplevelsestur: hundeslede med husky og kanotur

Gå ikke glipp av denne helt uten om det vanlige opplevelsesturen med hundeslede og kanopaddling i Beito. Er du glad i hunder, natur og ønsker å prøve noe nytt, er denne to-dagers turen noe for deg. Bli med på hundesledetur med energiske huskyer, paddle kano på Øyangen og lag middag på bål ute i naturen. […] Les mer