Om Mjølkevegen og avstikkere

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Mjølkevegen strekker seg over 250 kilometer fra Vinstra til Gol. Det finnes flere ulike turer, avstikkere og start/sluttpunkt man kan benytte seg av for å sykle hele eller deler av ruten. Det er uansett vanskelig å finne en kjedelig etappe rundt denne sykkelruten.

Mjølkevegen alternativene

Vi har forsøkt å legge opp flere ulike alternativer slik at du kan finne ruten som passer deg best. Med mulighet for turer 4-10 dager, enkel til vanskelig gradering håper vi alle finner et alternativ som passer dem. Vanskelighets graderingen er satt med vanlig sykkel som utgangspunkt. Om man har sin egen eller leier en el-sykkel blir turen betydelig enklere! Sykle i ditt eget tempo og ta tiden du trenger, så er nok alle alternativene godt innenfor rekkevidden til de aller fleste. Så langt har vi hatt flere spreke syklister godt inn i pensjonsalderen som har kastet seg på en elsykkel og kost seg gjennom hele Mjølkevegen, også med vår høyeste vanskelighetsgrad. Finner du ikke alternativet som du leter etter så gi oss beskjed så skal vi skreddersy din drømmetur!

Mjølkevegen: Sør ruten (5-dager)
Heng med på den kortere sør ruten av Mjølkevegen. Strekningene er kortere, og stigningene mindre. Ruten passer både til familier og gjester som ønsker å nyte en roligere tur.
Hiking Board: Breakfast, Lunch to go & Dinner

Mjølkevegen: avstikkere med Birgit (4-dager)
Heng deg på Mjølkevegen med forfatteren av Mjølkevegen med avstikkere, Birgit Haugen. Hvem er bedre til å guide deg rundt på “hjemmebane”? Bli med på en langhelg med områdets beste gjemte skatter.
Included Hiking Board: Breakfast, Lunch to go & Dinner

Mjølkevegen: Nord ruten (7-dager)
Mjølkevegen, en av Norges fineste og mest kjente sykkelruter. Her får du noe av det beste Valdres og Jotunheimen regionen har å by på i løpet av 7 dager.
  • Bus transportation round-trip from Oslo to start and end of tour available included
  • Transportation from end of route to start included
  • Transfers during route included
Hiking Board: Breakfast, Lunch to go & Dinner

Mjølkevegen: avstikkere med Birgit (7-dager)
Heng med 7 dager på et sykkeleventyr langt Mjølkevegen med Birgit Haugen, forfatteren av «Mjølkevegen med avstikkere». Dette blir en guidet sykkeltur gjennom høydepunktene på Golsfjellet og Vaset!
Included Hiking Board: Breakfast, Lunch to go & Dinner

Mjølkevegen: Fra nord til sør (9-dager)
Slå sammen Mjølkevegen Nord og Sør ruten for en lenger reise. Ønsker du å oppleve alt Mjølkevegen har å by på er dette helt klart din tur!
Full Board: Breakfast, Lunch & Dinner

Mjølkevegen med avstikkere – Sykkelboka

Birgit Haugen har også skrevet en bok om ruten som du kan kjøpe i de fleste bokhandlere eller på flere av overnattingsstedene langs ruten. Boken Mjølkevegen med avstikkere fra 2018 inneholder god inspirasjon, bilder turbeskrivelser og kartinformasjon. Mjølkevegen me avstikkere er primært fra fjellområdene Golsfjellet og Valdres, med flere avstikkere i området.

Mjølkevegen Sør – Golsfjellet og Valdres

Langs Mjølkevegen rundt Golsfjellet har vi valgt å legge våre “sør”-sykkelturer. Her har vi også vært så heldige å få Birgit til å guide flere turer for oss i løpet av sommeren. Så meld deg på og få områdets beste guide! Dette området er også noe flatere og enklere å begi seg ut på. Uten å måtte trenge å bestige de høyeste fjelltoppene. Sykle gjennom Stølsvidda og stølsområdet mot Syndinstøga. Om du kommer deg gjennom turen uten å ha møtt på en eneste sau eller ku langs veien, så sykler du nok alt for fort!

Mjølkevegen Nord – Jotunheimen

Mjølkevegen Nord ruten er en lenger rute og som navnet tilsier primært går på nordsiden av ruten. På denne ruten får du med deg Jotunheimvegen, båttur med M/B Bitihorn, og Slettefjell. Samtidig som du vil kunne se de høye fjelltoppene i Jotunheimen Nasjonalpark langs løypen. Det er også store muligheter til å møte på flere frittgående reinsdyr langs turen.

Komfort på sykkelturen – Mat, overnatting og transport

På Mjølkevegen turene vil du få god mat, eget dobbeltrom og bagasjetransport på de fleste etappene. På de få etappene uten bagasjetransport, sender vi bagasjen i forveien til neste sted slik at du kan klare deg med en mindre ryggsekk, før du får bagasjen tilbake dagen etter. Overnattingen varierer mellom historiske fjellstuer og hytter til mer moderne hotellrom. Du vil på alle turene få en god 3-retters middag, frokost og niste. Mjølkevegen sykkelturene inkluderer transport mellom Oslo og start/slutt punkt på rutene. Eventuelt transport tilbake til startpunktet og parkeringen om du velger å heller komme med egen bil.

Tilbake til topps og finn din tur.