Naturskjønne Panoramaturer – Kongevegen

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Kongevegen er en reise gjennom tid! Bygd i 1790-årene for hånd av flere tusen arbeidere, formet den da 100 km lange ruta hovedveien mellom Oslo og Bergen på 1700 og 1800-tallet. Den gang reise folk med hest og kjerre, på bena eller med hest og slede på vinteren. I dag er mesteparten av ruta intakt og i god stand noe som gjør den til en ypperlig vandrerute og en nasjonal kulturarv. Ruten består av fire original veiseksjoner som er blitt knyttet sammen med hjelp av mer moderne veier. Den gamle, autentiske delen er omtrent 45 km lang og med årene har naturen sakte men sikkert tatt tilbake stiene, noe som gjør den enda mer sjarmerende og unik.

Med over 17 ulike ruter, kan du bosette deg på Filefjellstuene og dra nytte av de gratis transporttilbudene hver morgen for å få med deg så mange av rutene som du skulle ønske. Hver morgen blir du møtt av en lokal guide fra Kongevegenprogrammet som presenterer dages rute, og basert på væreforholdene og dine tidligere erfaringer og behov, finner dere sammen den beste turen for deg ( og din gruppe). Du blir så fraktet til/fra starten/slutten av stien. Dette er perfekt for familier, grupper og par.

Denne ruten er bratt noen steder og andre steder holdes veien oppe av steiner og steinvegger, noe som skaper veldig kule utsikter. Ruten har alt fra korte 2 km-turer, til flerdagsturer, og man kan til og med velge å gå hele strekningen på 110 km!

Overnatting, mat og drikke inkludert:

  • Overnatting på Filefjellstuene er inkludert
  • Matservering er inkludert
  • Middag består av to-retters lokal mat

Transport:

  • Skytteltransport til/fra stiene inkludert.
  • Buss transport fra/til Oslo er tilgjengelig som add-on

Bagasjetransport:

  • Bagasjetransport er ikke nødvendig da det bare er et overnattingssted

Agenda:

  • Dag 1: Ankomst Filefjellstuene
  • Dag 2: Gå på Kongevegn
  • Dag 3: Gå på Kongevegn + hjemreise

Overnatting:

  • 2x Filefjellstuene

Turbeskrivelse:

For Kongevegenturene vil du hver morgen møtt av en lokal guide fra Kongevegenprogrammet som presenterer dages rute, og basert på væreforholdene og dine tidligere erfaringer og behov, finner dere sammen den beste turen for deg ( og din gruppe). Du blir så fraktet til starten av stien og hentet ved slutten av stien.

Om Kongevegen

I gamle dager reiste folk med hest og kjerre, på bena eller med hest og slede på vinteren. Denne ruten er bratt noen steder og andre steder holdes veien oppe av steiner og steinvegger, noe som skaper veldig kule utsikter som for eksempel utsikten fra Vindellaveien som ruten kanskje er mest kjent for. Denne delen er veldig vakker, men måtte dessverre stenges da den ble regnet som altfor bratt for denne type turisttrafikk. Strekningen er til gjengjeld blitt erstattet av en bedre strekning. I 2017 ble Kongevegen tildelt kulturarvprisen Europa Nostra Prize.

Yngve Ask
 
Yngve Ask
 
Sverre Hjørnevik
Kongevegen, Vindhella 
Sverre Hjørnevik
Kongevegen, Borgund Stave Church 

Kongevegen er en ypprelig tur hele året rundt. På vinteren spenner man på truger, og på sommeren og våren gode joggesko eller fjellstøvler. På veien kan du også besøke Borgund Stavkirke som er en av de best bevarte stavkirkene i landet. Den ble bygd i 1180 årene og er en veldig stor turistattraksjon.

Loading…
Naturskjønne Panoramaturer- Fjordene

Kombiner kayaking over fjordene i Årdal med vandretur i Jotunheimen. Denne turen tilbyr kayaking for nybegynnere og kortere turer. Den er perfekt for deg i gjennomsnittlig god form, som har noe erfaring med å gå på tur i skog og fjell og som ønsker å prøve noe utenom det vanlige. På fire dager padler du […] Les mer

Naturskjønne Panoramaturer- Jotunheimen

Denne turen egner seg ypperlig for voksne i god fysisk form og som har tidligere erfaringei å gå i skog og fjell. Den tøffeste delen blir å gå Besseggen, en uforglemmelig og minneverdig tur som man ofte ønsker å komme tilbake til for å gå flere ganger. Opp gjennom årene har flere og flere fjellentusiaster […] Les mer