Naturskjønne Panoramaturer

Del:
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

– Jotunheimen til Sognefjorden

Velkommen til våre skreddersydde naturskjønne panoramaturer, laget for deg som ønsker å reise med kollektiv trafikk og som vil kombinere populære turer med noen godt skjulte tur-diamanter i Jotunheimen og Sognefjord! Vi tilbyr tre spennende turer, Jotunheimen, Kongevegen og Fjordene, som tar deg med gjennom uforglemmelig landskap og med noe å tilby enhver eventyrer. Du kan velge å dra på én tur eller kombinere flere.

Jotunheimen: Norges flotteste nasjonalpark

Jotunheimen er Norges mest kjente nasjonalpark og hjem til noen av landets beste turer, høyeste fjell, og flere tradisjonelle hytter og hotell. Denne turen er ideal for voksne personer i god fysisk form med tidligere erfaring med å gå på tur i skog og fjell. Den tøffeste delen blir å gå Besseggen, en uforglemmelig og minneverdig tur som man ofte ønsker å komme tilbake til for gå flere ganger. Dens tiltrekningskraft ligger i det fantastiske landskapet, fra det turkise Gjendevatnet til utsikten langt inn i Fjellheimen, og det utfodrende og til dels krevende terrenget: bratte stigninger og fall, og lange stier. Ferden gjennom Svartdalen er også en av de mest populære turene i området blant norske fjellvandrere. Denne ganske tøffe turen kombinert med dramatiske fjell som hever seg over én på alle kanter, kan gi følelsen av å være i et gammelt folkeeventyr.

Du kan eventuelt legge til en guidet topptur til Østre Torfinnstind som rager 2119 m.o.h., eller prøve en lettere tur til Utsikten ved Eidsbugarden.

  • Aktiviteter:
  • Gå over Besseggen og gjennom Svartdalen
  • Gå til Utsikten ved Eidsbugarden eller Østre Torfinnstind
  • Båttur over Gjendevatnet og Bygdin med M/B Bitihorn.
  • Overnattingssteder:
  • Bygdin Høifjeldshotell: Dette historiske hotellet er et av de eldste hotellene i området og ble bygd i 1896.
  • Gjendesheim: Veldig hyggelig og kjent DNT-hytte og et flott sted å starte utflukten i Jotunheimen.

Majestetisk vandretur på Kongevegen

Denne historiske ruten var den første veien som knyttet Bergen og Oslo. Den ble ganske nylig åpnet som vandrerute og i 2017 ble den tildelt kulturarvprisen Europa Nostra Prize. Kongevegen er en reise gjennom historie. Bygd i 1790-årene for hånd av flere tusen arbeidere, formet den da 100 km lange ruta hovedveien mellom Oslo og Bergen på 1700 og 1800-tallet. I dag er mesteparten av ruta intakt og i god stand noe som gjør den til en ypperlig vandrerute og en nasjonal kulturarv. Med årene har naturen sakte men sikkert tatt tilbake stiene, noe som gjør den enda mer sjarmernde og unik.

Med over 17 ulike ruter, kan du bosette deg på Filefjellstuene og dra nytte av de gratis transporttilbudene hver morgen for å få med deg så mange av rutene som du skulle ønske. Hver morgen blir du møtt av en lokal guide fra Kongevegenprogrammet som presenterer dages rute, og basert på væreforholdene og dine tidligere erfaringer og behov, finner dere sammen den beste turen for deg ( og din gruppe). Du blir så fraktet til/fra starten av stien. Dette er perfekt for familier, grupper og par.

Aktiviteter:
• Få med deg det beste fra Kongevegen, inkludert Vindhella-Galdaneturen
• Besøk Borgund Stavkirke
• Nyt fleksibilitet med gratis skytteltransport som gjør at du kan få med deg de beste turene

Overnatting:
• Filefjellstuene: Koselig og moderne fjellstue med behagelige hytter og rom.

Opplev Fjordene

Utforsk de mindre kjente områdene rundt Sognefjord på bena og i kayak, og historiske overnattingssteder som Årdal and Indre Ofredal. Du kan kombinere kayaking over fjorden i Årdal med vandretur i Jotunheimen. Denne turen tilbyr kayaking for nybegynner og kortere turer. Den er perfekt for deg i gjennomsnittlig god form, som har noe erfaring med å går tur i skog og fjell og som ønsker å prøve noe utenom det vanlige. På fire dager reiser du over Sognefjorden og gjennom Utladalen til Vettisfossen, Norges høyeste beskyttede vassdrag. Opplev eventyraktige Utladalen og bo på 300 år gamle Vetti gard, og Indre Ofredal.

Aktiviteter:
• Nybegynner-vennlig guidet kayaking dagstur på Sognefjord
• Vandre gjennom naturskjønne Utladalen
• Utforsk Vettisfossen, Norges høyeste beskyttede vassdrag

Overnatting:
• Klingenberg hotell: Et komfortabelt og familiedrevet hotell ved Sognefjord i Årdal
• Vetti Gard: Denne gården har 300 år med historie i veggene
• Indre Ofredal: Var en gang en gammel etterlatt boplass med egen vannkraftindustri, og har blir renovert av lokal frivillige. Det er i dag et unikt overnattingssted.