De beste turene i Jotunheimen

Besseggen

Hike across Besseggen
Hike across Besseggen – (Photo by Chris Arnesen – Visitnorway.com)

Besseggen er blant annet listet på Natinal Geographics topp 20 liste over de mest spektakulære turene. Dette med god grunn! 60 000 nordmenn gikk siste året gjennom Besseggen, og dette er blant de mest kjente og populære turene i Norge. Dette er helt klart en tur man ikke kan gå glipp av! Les mer om Besseggen.
Svartdalen

Svartdalen (Photo by Yngve Ask/Scanout)

Svartdalen er en av de mindre kjente turene i Jotunheimen. Men samtidig en av de vakreste dalene i området. Svartdalen bør absolutt være på de fleste bucket lister over «beste turer i Jotunheimen». Turen ligger også slik til at det lønner seg å ta en tur med M/B Bitihorn til Torfinnsbu for å korte ned å gjøre turen til en enklere dagstur. Les mer om Svartdalen.
Østre Torfinnstind

Torfinnstind - Photo by Eirik Høyme Rogn
Torfinnstind (Photo by Eirik Høyme Rogn)

Dette er kanskje ikke den enkleste turen eller stien i Jotunheimen. Men utsikten fra toppen er fantastisk. Selv om toppen ikke er en av de høyeste i området, byr den allikevel på en fantastisk tur og opplevelse å bestige.

Østre Torfinnstind er kjent som en av de riktig store toppturene i Jotunheimen, med sine 2119 meter over havet. Stigningen til Torfinnstind begynner kun 3 kilometer fra Torfinnsbu, som er enkel å nå med båt fra Bygdin. Turen er krevende og vi anbefaler kun å prøve denne stigningen om man har tidligere topptur erfaring og er godt fjellvant. Turen bør kun gjennomføres med en erfaren guide, og riktig utstyr.

Stigningen i seg selv krever en god fysisk form, men når du når toppen er alt strevet verdt turen. Gjør det klar til en fantastisk utsikt og herlig

Les mer om Torfinnstind. 
Bukkelægret

Bukkelægret (Photo by Yngve Ask/Scanout)

Forleng turen over Besseggen forbi Memurubu og gjennom Bukkelægret! Stigningen er bratt og kan være glatt når det regner. Men sammen med Besseggen er dette en av de mest spektakulære turene i området.
Bitihorn

Bygdin Høyfjellshotell - View of the sea
Bygdin Høyfjellshotell – View of the sea

Bitihorn byr på en av de enklere turene i Jotunheimen. Og turen er enkel å gå fra Bygdin Høyfjellshotel. Toppen ligger på 1607 m.o.h. men byr alikevel på 360 graders utsikt over store deler av Valdres.